Ingrediente: 500g carne de porc ( sa fie cu un strop de grasime ), 1 felie de paine sau 3 linguri pesmet, 2 oua, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, putin patrujel tocat ( daca va place mararul puteti pune ), sare, piper , optional boia dulce.
Mod de preparare: Carnea o tocam sau ii rugam pe cei de la magazin sa ne-o dea prin masina de tocat :). O punem intr-un castron, adaugam felia de paine inmuiata in apa , stoarsa bine si tocata bine ( la mine a fost rupta , scuzeeee ) sau pesmetul. Adaugam si oul, ceapa tocata si usturoiul, verdeata , sare , piper si v-am scris optional boia. Amestecam cu mana si lasam la rece 30 de minute.
Formam chiftele dupa plac ( mie imi plac mai mici ) si le prajim in ulei incins , la foc potrivit. Le scoatem pe un servet absorbant .
Servim cu mustar, cu ketchup
.