Ingrediente: Pentru chiftele: 1/2 kg carne tocata amestec, 1 felie de paine veche inmuiata in apa si stoarsa, 3 linguri de pesmet, 2 oua, patrunjel verde tocat, 1/2 ceapa mica tocata, sare, piper.
Pentru sos: 300 ml bulion, 1 lingura rasa de faina, cimbru, o foaie de dafin , sare, piper, putin zahar, apa.
Mod de preparare: Se amesteca compozitia pentru chiftele si se lasa la rece cateva ore. Se formeaza cu mana uda chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Aveti grija ca focul sa nu fie prea tare deoarece se prajesc pe dinafara iar inauntru raman crude, deci prajiti-le la foc potrivit.
Se scot pe o hartie absorbanta sa se scurga surplusul de ulei. Separat se face sosul de rosii. Se incinge putin ulei , se adauga faina , se amesteca pana aceasta se desface si apoi se adauga treptat bulionul ( daca nu aveti bulion diluati o conserva mica de paste de tomate intr-o cana de apa).
Se amesteca bine , apoi se adauga restul condimentelor si chiftelele.
Se mai pune putina apa (aproximativ 150 ml) si se lasa sa fiarba la foc mic cateva minute.
Se servesc numai cu piure de cartofi. Cred ca merg de minune si cu paste fainoase.