Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4638
De la 07 Ianuarie 2003
76517437

Reţeta zilei: Chifteluţe de pui în sos picant

  • 7 March 2014, 23:00
Ingrediente chiftele: ˝ kg carne de pui tocata, ˝ lingurita de seminte de chimion, ˝ lingurita de coriandru pudra (macinat), ˝ lingurita chimion pudra (macinat), ˝ lingurita de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara).
Ingrediente necesare pentru sos: 2 cepe, 2 rosii, 1 lingura smantana, Ulei de porumb Arpis-pentru prajit, 1 baton de scortisoara, 1 lingura de pasta de usturoi si ghimber, ˝ lingurita de chilli rosu pudra, 1 lingurita de coriandru pudra, 1 lingurita chimion pudra, 3 cuisoare, 2 seminte de cardamon verde, 1 samanta de cardamon negru, 1/lingurita de turmeric, sare dupa gust.
Mod de preparare: Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) si se amesteca bine. Compozitia rezultata se ruleaza sub forma de chiftele mici si rotunde (15 bucati). Chiftelele se prajesc in ulei Arpis.
Mod de preparare sos: Intr-o tigaie se pune la incins 3 linguri de ulei Arpis. Peste uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si sa lasa la calit pana devine moale si transparenta.
Se adauga o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.
Se adauga rosia tocata marunt, chimionul pudra, coriandrul pudra, chilli rosu pudra si turmericul pudra si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut. Se amesteca toate ingredientele.
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei Arpis, se toarna sosul, apoi se adauga smantana si chiftelele din carnea de pui.
Se orneaza pe deasupra cu frunze de coriandru si cateva de felii de ghimbir.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Programul Guvernului: Lărgirea bazei de impozitare, impozit diferenţiat şi CAS şi TVA reduse, dacă este posibil
Traian Băsescu: Ponta, Antonescu şi Dragnea vor plăti factura minciunii
şi în politică sunt dame de companie
Premierul Ponta a introdus cerinţele UDMR in Programul de guvernare USL, în decembrie 2012
Kelemen Hunor: "Ne-a rugat pe noi sa pregătim un text"
Preşedintele PPDD Timişoara a murit în timpul petrecerii de 8 Martie a partidului
Zgonea, atac dur la Crin Antonescu: Om instabil, nu poate fi preşedinte
şefia Senatului să revină unui senator "USL"
Sfatul lui Roman către primarul Portariuc
Roman și Țâbuleac vor „sta la pândă” în timpul alegerilor
Dan Voiculescu nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti la primul termen al apelului in dosarul ICA
Viceprimarul Cosmin Andrei spune lucruri trăsnite
Cum s-a făcut de râs Cosmin Andrei
Ioan Rotundu
Administraţia Penitenciarelor vrea să construiască o nouă închisoare
Cătălina Lupaşcu într-o nouă contră cu primarul Ovidiu Portariuc
Alune americane
Jean-Claude Juncker a fost ales candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Moţească
Hai, că merge şi aşa
Impozitul pe glicemie
Ioan Rotundu
Felicitare 8 Martie - Societatea Urban Serv SA Botoşani
Felicitare 8 Martie - Societatea Microbuzul SRL Botoşani
Botoşani: Primarul Ovidiu Portariuc, despre alianța PDL-PNL
„Este vorba despre protejarea unor camarile de partid, Flutur, Ţurcanu…”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă