Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13204
De la 07 Ianuarie 2003
75063357

Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu borş şi leuştean

  • 26 April 2016, 23:00
Ingrediente: 1 kilogram de carne de miel cu os (gat, spata, cap), 1 ceapa medie (75 de grame), 2 fire de ceapa verde, 2 morcovi potriviti (150 de grame impreuna), 1 fir de patrunjel radacina, 1 bucata de telina (cam 30-40 de grame), 1 ardei gras mic, 2 rosii de dimensiune medie, oparite si curatate de coaja, 250 ml. Bors, 2 galbenusuri proaspete, 300 de grame de smantana grasa, 1 legatura buna de leustean, 2 linguri de orez spalat in 2 ape reci si zvantat bine, sare si piper.
Preparare: Carnea se curata cu grija de pielite si grasimea in exces (mai ales daca gustul specific de oaie nu e chiar pe placul vostru, aceste parti au gustul cel mai intens) si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, cat sa o acopere. Se adauga de la inceput 1 lingurita de sare si se indeparteaza spuma de la suprafata pe masura ce se formeaza, repetandu-se operatia de spumare oridecate ori e cazul.
Dupa ce nu se mai formeaza spuma la suprafata, se adauga morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel, ceapa si ceapa verde, toate curatate, spalate si tocate in bucati potrivite (cubulete de maximum 1 cm, sa intre bine in lingura).Se fierbe in continuare pana cand carnea e bine fiarta, moment in care aceasta se scoate din oala. Daca adaugati si orez, acum este momentul sa il puneti. Adaugati si rosiile taiate in cubulete.
Carnea se dezoseaza rapid, se taie in bucati potrivite si se adauga inapoi in oala. Separat, borsul se da in clocot si abia apoi se toarna in oala cu ciorba. Se mai da intr-un clocot si se opreste imediat focul.
Intr-un castron, smantana se bate bine cu cele doua galbenusuri. Se adauga 1 polonic de zeama fierbinte, se omogenizeaza bine si se toarna in oala cu ciorba. Se adauga leusteanul bine spalat si tocat marunt, se potriveste gustul cu sare si piper si ciorba e gata de servire.
Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Iliescu il apara pe Dragnea: "Ce autoritate are Zgonea in partid
Care fraude, a chemat lumea sa iasa la vot"
Mihai Razvan Ungureanu, chemat la Comisia SIE pentru lamuriri privind acuzatiile lui Kovesi
Seful CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor facute de Calin Popescu Tariceanu
dupa condamnarea lui Dragnea
Israelienii acuzati ca au incercat sa o intimideze pe Laura Codruta Kovesi raman in arest
Elena Udrea a plans in fata judecatorilor instantei supreme, care au audiat-o in dosarul Gala Bute
Prognoza meteo pentru doua saptamani
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Costin Borc, ministrul Economiei, anunta facilitati fiscale pentru cercetare similare cu sprijinul pentru IT-isti
Ce au descoperit oamenii de stiinta olandezi la cativa ani dupa ce fumatul a fost interzis in locurile publice
Laura Codruta Kovesi, atac la SIE:
Nu pot sa imi explic de ce de la SIE in ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Cred ca este de siguranta nationala cind cineva transfera milioane de euro in alta tara sau deschide conturi offshore
Klaus Iohannis a fost internat si operat la umarul drept.
Nu a fost un accident, maine isi va relua activitatea
Horoscopul zilei de 27.04.2016
Bancul zilei: Răspuns cu subînţeles
Botoşani: Întreg judeţul miroase a asfalt electoral
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă