Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22615
De la 07 Ianuarie 2003
122882682

Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu cartofi

  • 14 February 2016, 23:00
Ingrediente: 300 gr carne de miel (pulpa spate), 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 50 ml vin rosu sec, 1 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat, 1 varf bun lingurita scortisoara macinata, 1 varf bun lingurita turmenic, 2-3 prize piper negru, sare, chili dupa gust, 2 cartofi mari, patrunjel verde, 2 linguri ulei.
Supa de miel (se poate pregati cu 1-3 zile inainte): cateva oase de miel (picorul, coada, cateva coaste de la spate), 1 morcov mare, 1 bucatica telina, 2 radacini patrunjel, 1 catel usturoi, 1 foaie dafin, 1 lingurita boabe de piper negru.
Preparare: La inceput se pregateste supa de miel. Se pun oasele crapate ca sa expuneti maduva in oala cu presiune si se acopera cu apa rece. Se adauga zarzavaturile bucati mari, foaia de dafin si piperul. Se lasa la fiert pentru 45 minute din momentul in care oala incepe sa fluiere. Se strecoara supa si se pastreaza la frigider pana aveti nevoie de ea.
* la aceasta reteta se folosesc doar 3 cani din supa, restul il puteti congela.
Intr-o cratita incingeti uleiul si caliti ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat se adauga usturoiul strivit si carnea taiata cubulete mici. Se continua prajirea pana carnea se rumeneste un pic.
Se stinge cu vin si se lasa la fiert pana vinul se evapora, cam 5 minute.
Se adauga 3 cani din supa de miel preparata. Se adauga si condimentele (oregano, coriandru, cumin, scortisoara, turmenic, piper si sare dupa gust). Daca doriti sa fie picanta adaugati si chili.
Se lasa la fiert la foc mediu spre mic cam 45 minute.
Se adauga cartofii taiati cubulete mai mici (cam cat cubuletele de carne) si se mai lasa la fiert pana acestia sunt facuti (cam 20 minute).
Se presara patrunjelul tocat si se stinge focul.
Se serveste cu iaurt.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: b Observaţia soţului
Horoscopul zilei de 15.02.2016
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.02.2016
Şantajul băncilor la Legea dării în plată
Ioan Rotundu
Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost eliberat conditionat dupa ce a scris 6 carti in penitenciar
O Intalnirea istorica dintre Papa Francisc si Patriarhul Kiril a durat doua ore:
Apel comun pentru unitatea crestinilor catolici si ortodocsi, pace in zonele de conflict si impotriva terorismului
Deputatii PSD, UNPR si ALDE vor vota legea defaimarii sociale, initiata de Liviu Dragnea
Un portret al Elenei Ceausescu, realizat de pictorul Adrian Ghenie, a fost vandut la licitatie cu 250.000 de euro
Columbia, date oficiale: Peste 5.000 de femei insarcinate sunt infectate cu virusul Zika
Turcia si Arabia Saudita ar putea lansa o ofensiva terestra impotriva Statului Islamic in Siria
Antarctica: 150.000 de pinguini Adelie au murit dupa ce un iceberg gigant le-a blocat colonia
Franta anunta in premiera ca se opune mecanismului permanent de repatrizare a refugiatilor propus de Angela Merkel
Botoşani: O propunere pe care o consider prematură
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog