Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8764
De la 07 Ianuarie 2003
122580703

Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu cartofi

  • 20 April 2016, 23:00
Ingrediente: 300 gr carne de miel (pulpa spate), 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 50 ml vin rosu sec,1 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat, 1 varf bun lingurita scortisoara macinata, 1 varf bun lingurita turmenic, 2-3 prize piper negru, sare, chili dupa gust, 2 cartofi mari, patrunjel verde, 2 linguri ulei.
Supa de miel (se poate pregati cu 1-3 zile inainte): cateva oase de miel (picorul, coada, cateva coaste de la spate), 1 morcov mare, 1 bucatica telina, 2 radacini patrunjel, 1 catel usturoi, 1 foaie dafin, 1 lingurita boabe de piper negru.
Preparare: La inceput se pregateste supa de miel. Se pun oasele crapate ca sa expuneti maduva in oala cu presiune si se acopera cu apa rece. Se adauga zarzavaturile bucati mari, foaia de dafin si piperul. Se lasa la fiert pentru 45 minute din momentul in care oala incepe sa fluiere. Se strecoara supa si se pastreaza la frigider pana aveti nevoie de ea.
* la aceasta reteta se folosesc doar 3 cani din supa, restul il puteti congela.
Intr-o cratita incingeti uleiul si caliti ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat se adauga usturoiul strivit si carnea taiata cubulete mici. Se continua prajirea pana carnea se rumeneste un pic.
Se stinge cu vin si se lasa la fiert pana vinul se evapora, cam 5 minute.
Se adauga 3 cani din supa de miel preparata. Se adauga si condimentele (oregano, coriandru, cumin, scortisoara, turmenic, piper si sare dupa gust). Daca doriti sa fie picanta adaugati si chili.
Se lasa la fiert la foc mediu spre mic cam 45 minute.
Se adauga cartofii taiati cubulete mai mici (cam cat cubuletele de carne) si se mai lasa la fiert pana acestia sunt facuti (cam 20 minute).
Se presara patrunjelul tocat si se stinge focul.
Se serveste cu iaurt.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Morala socialismului
Horoscopul zilei de 21.04.2016
Botoşani: Pădurarii hoţomani pot fura în continuare cu voie de la Parchetul
Jean-Claude Juncker: UE pierde din sustinerea populara, s-a amestecat prea mult in vietile oamenilor
Trei sportivi, unul din Rusia si doi din Ucraina, au primit cetatenie romana
CSM a sesizat Ministerul Justitiei cu o propunere de interzicere a eliberarii conditionate
pentru recidivistii cu pedepse mai mari de 10 ani
Cati bani trebuie sa returneze presedintele Iohannis din chiriile incasate
Cat ne costa sa comunicam in roaming in UE de la 30 aprilie 2016
Tarifele de roaming in UE vor fi eliminate complet de la 15 iunie 2017
Sprijin masiv pentru cei care cumpara masini electrice:
6.000 de euro eco-bonus si finantare a retelei de alimentare
Concursul de machete ,,BOTOŞANI, ORAŞUL MEU- trecut, prezent, viitor"
Penitenciarul Botoşani: Școala Altfel – Școala Vieții
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog