Mod de preparare: Se dau rosiile prin separator si se pun la fiert. Se dau prin masina de tocat/robot/razatoare sau se taie marunt si se adauga in bulion. Se fierb o ora amestecand sa nu se prinda. e adauga sarea, frunzele taiate marunt si se mai fierbe 10-15 minute.
Se pune rezultatul in borcane mici cat sa fie pentru o ciorba. Se toarna fierbinte in borcane sau sticle largi la gura(sterilizate si fierbinti). Se pun in paturi pana a doua zi. Eu am avut sticle cam mari de data asta!
Iarna, pui apa la clocotit, adaugi un borcan de zarzavat , pui si niste ulei si ai ciorba gata. Poti adauga si paste. Ca sa fac o proba, cu ce a ramas, am facut o ciorba si am adaugat "sloboaste(lenea muierii)".
Se sparge un ou, se adauga faina, niste apa cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatitte. Se slobod cu o furculita in apa clocotita aceste paste instant.