Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Publicitate
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26390
De la 07 Ianuarie 2003
122912039

Reţeta zilei: Ciorbă ungurească cu găluşte din cartofi

  • 22 April 2015, 23:00
Ingrediente: 4 cartofi, 1 ceapa rosie, 1-2 morcovi, 1 patrunjel, 1-2 oua, 3 linguri faina, 1-2 l supa( de carne sau legume), 1 legatura patrunjel verde, piper negru Kotany, sare de mare, 1 lingura pasta crema Gulas iute, 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura vegeta Bio.
Mod de preparare: Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare. ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.
Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit. Morcovii si patrunjelul ii curatam , ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe. Lasam sa fiarba la foc mic , acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.
Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita , ca pentru piureu. Ii punem intr-un bol apoi , impreuna cu oul, faina si sarea , ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza , asa ca am mai adaugat un ou.
Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina. Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.
Galustele se vor mai umfla putin , din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio. La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, deasupra. Servim cu ardei iute. Cine doreste o mai poate acri putin.
Pofta mare sa aveti !!!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Când bărbatul bou îşi crede nevasta vacă
Caricatura zilei: Întoarcerea Cocoşului
Horoscopul zilei
Senatul a votat legea finantarii partidelor politice
cu amendamentele reiesite din obiectiile presedintelui Iohannis
Senatul a aprobat propunerea legislativa de modificare a Legii partidelor politice
care permite infiintarea unui partid cu cel putin trei membri
Japonia: O drona usor radioactiva a aterizat pe biroul resedintei oficiale a premierului Abe
Ce a descoperit Ministerul Finantelor cand a calculat costul unui TVA de 9% la apa de la robinet. "Nu se poate aplica"
Kazahstanul respinge ideea lui Vladimir Putin privind o moneda unica in interiorul Uniunii Economice Eurasiatice
Catalin Predoiu ii face cadou lui Ponta un tricou pe care scrie pe fata "Eu nu mint" si pe spate "Eu nu sunt Ponta"
Cel mai mare dusman al Rusiei este Statul Islamic, nu SUA - Serghei Lavrov, seful diplomatiei ruse
Guvernul a aprobat miercuri impozitarea bacsisurilor
Cum lupta militarii romani alaturi de americani, britanici si moldoveni
Eurodeputati: Europa sa fie pregatita de razboi cu Rusia, care vizeaza Transnistria si tarile baltice
Guvernul a adoptat o Lege privind pensiile militarilor
Sistemul de pensii militare nu va mai fi un sistem contributiv
Guvernul a stabilit, prin Ordonanta de Urgenta, situatiile in care ANAF poate suspenda activitatea firmelor
Botoşani: Va fi citat senatorul Doina Federovici la DNA?
Baronul Dragnea va sări Beciul Domnesc
Ioan Rotundu
Anunţ Muzeul Judeţean Botoşani
Anunţ angajare cu salariu avantahos
Botoşaniul în pragul zilei de Sf. Gheorghe
Capacul blestemat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog