Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Social
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29129
De la 07 Ianuarie 2003
101866539

Reţeta zilei: Compot de prune

  • 12 November 2015, 23:00
Ingrediente:
1.Pentru consumul imediat: 500 g prune se adauga 4 pahare de apa si zahar (150 g sau dupa gust) sau zaharina .Puteti adauga si putina zeama de lamaie,1-2 cuisoare si un praf de scortisoara pentru o aroma deosebita.
2.Pentru perioada toamna-iarna: 4 kg prune ,800 g de zahar, cca 3 l apa 3 cuisoare, jumatate de lingurita de scortisoara.. Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.
Mod de preparare:
1. Pentru servirea imediata:: Se pun la fiert apa cu zaharul. In acest timp,se curata fiecare pruna de codite si le puteti pune la fiert intregi sau taiate pe jumatate(fara samburi).Cand zaharul s-a topit si apa a inceput sa fiarba se adauga prunele, cuisoarele, zeama de lamaie , se mai fierbe cateva minute si se ia spuma.Inainte sa opriti focul adaugati scortisoara , amestecati usor si lasati compotul la racit.
2. Pentru toamna - iarna: Zaharul, apa, mirodeniile se pun la fiert intr-o oala mai mare. Cand siropul incepe sa fiarba, se adauga o parte din prunele spalate si curatate de codite ,se lasa focul mic,iar prunele se lasa 1 minut amestecandu-le cu o lingura ,apoi fara sa clocoteasca siropul, se scot cu o strecuratoare si se lasa la racit.
Cand siropul incepe sa fiarba din nou,se pun alte prune la oparit si se procedeaza la fel,pana se termina toata cantitatea de prune. Astfel pregatite, prunele se aseaza in borcane ,lasand un spatiu liber de 2-3 cm pana la gura borcanelor,dar cu grija sa nu fie inghesuite.
Siropul se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna in borcane peste prunele oparite. Borcanele se capseaza foarte bine si se sterilizeaza cca 25-30 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Borcanele se invelesc in hartii, iar apa se adauga pana aproape de marginea capacelor.
Daca conditiile de depozitare nu sunt optime puteti adauga cate o aspirina la 1 kg de prune.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ruga poliţistului
Horoscopul zilei de 13.11.2015
Prognoza meteo pentru vineri
Astronomii au descoperit un nou obiect spatial in Sistemul Solar
Viktor Orban: Valul de imigratie, parte a unui complot stangist pentru a umple Europa de votanti de stanga
Centrul de Resurse Juridice solicita demisia de urgenta a Inspectorului sef al Inspectiei Judiciare
Statul Islamic ameninta cu atacuri in Rusia: Foarte curand, sangele va curge ca un ocean
Inspectia CSM a luat-o putin razna. O actiune periculoasa
Aeroportul din Suceava, redeschis oficial dupa doi ani de modernizari: Tarom a operat primele curse
Curtea de Apel Brasov, decizie definitiva: Klaus Iohannis pierde o casa din Sibiu
Tupeu de politician corupt
Ioan Rotundu
Peste 400 de elemente de muniţie, distruse la Copălău
Precum mâţa, cei de la ISU Botoşani acoperă urmele şpăgilor primite
Ioan Rotundu
Botoşani: Drama unui medic stomatolog pensionar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă