Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3395
De la 07 Ianuarie 2003
80808840

Reţeta zilei: Drob de miel

  • 19 April 2016, 23:00
Ingrediente: 1 kg organe de miel (plamani, ficat, inima, limba; cantarite dupa fierbere si tocare), 2 cepe, 2 legaturi de ceapa verde (10 fire, 2 legaturi patrunjel, 2 felii paine mai veche (fara coaja), 150 ml lapte, 8 oua fierte tari, 4 oua crude, 1 lingurita rasa sare, 1 lingurita rasa piper, 80 ml ulei,
Preparare: Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane curata apa pe ele. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute. Eu nu am folosit rinichii, care ar trebui curatati de partea alba din interior si tinuti in apa cu otet separat.
Se fierb organele timp de 5 minute. Se arunca apa murdara de pe ele, se spala bine oala si se pun la fiert inca 30 minute din momentul primului clocot. Cat timp fierb organele, se toacat foarte marunt ceapa, ceapa verde si patrunjelul. Se toaca marunt si 4 oua fierte.
Painea se pune la inmuiat cu putin lapte.
* painea va face drobul mai pufos
Se scurg bine organele si cum se racoresc se toaca cu cutitul cat mai marunt.
* se pot da prin masina de tocat si veti obtine pate
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa la foc mediu spre mic pana este moale. Se adauga organele tocate si se prajesc la foc mediu timp de 10 minute, amestecand mereu. Se trage de pe foc.
Se adauga ceapa verde si patrunjelul, ouale tocate si painea stoarsa de lapte. Se amesteca totul foarte bine. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Puteti gusta compozitia. Se bat 3 oua mari crude si se pun peste amestecul racorit. Se amesteca bine.
O tava de chec se unge foarte bine cu ulei (inclusiv pe margini). Se aseaza 1/3 din compozitie pe fundul formei. Deasupra asezati restul de 4 oua fierte intregi. Se acopera ouale cu restul de umplutura. Bateti ultimul ou crud ramas si ungeti drobul cu el.
Dati drobul la cuptor, la 180C pentru 50 minute. Cand il scoateti treceti cu un cutit pe margini. Lasati sa se raceasca. Se pastreaza la frigider.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un senator acuza BNR ca e "stat in stat":
Parlamentul sa poata demite Consiliul de Administratie al Bancii
Marian Munteanu: Acum sapte-opt luni m-a cautat un senator liberal si am mers la Cotroceni pentru o intalnire cu Iohannis
Războiul sondajelor a ajuns şi la Darabani
Retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei, discutata de conducerea PNL
Mai multe sedinte, programate pentru miercuri
Hipermarketurile, obligate sa comercializeze produse locale si regionale in proportie de minim 51%
Ministrul Agriculturii: "Este foarte important sa incurajam prezenta produselor romanesti in magazine"
Ministerul pentru Consultare Publica: 81 de institutii nu au implementat deloc memorandumul privind transparenta in administratie
Consiliul Judeţean Botoşani – Comunicat de presă
Klaus Iohannis va returna "imediat" chiria incasata pentru casa din Sibiu pierduta in justitie, incepand cu data deciziei definitive
Horoscopul zilei de 20.04.2016
Bancul zilei: Bărbatul idiot
Botoşani: Uimitoarele matrapazlâcuri ale baronului PSD de Văculeşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă