Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3021
De la 07 Ianuarie 2003
87343081

Reţeta zilei: Dulceata de coji de pepene roşu

  • 13 October 2015, 23:00
Ingrediente: 1 kg de coji de pepene cintarite dupa ce au fost fierte in apa cu otet, 1 kg de zahar, 1/2 l de apa, zeama de lamiie 50 ml, vanilie.
Mod de preparare: De la pepeni se intrebuinteaza partea alba de la coaja ( care poate fi oricat de groasa ) impreuna cu o portiune foarte subtire de miez rosu 2-3 mm; coaja verde se indeparteaza.
Partea alba se taie in felii cu latimea 3-4 cm si cu grosimea cit grosimea cojii albe , apoi feliile se taie pe grosime ( transversal) in felioare de 1 cm latime. Este preferat sa se taie cu cutitul riglat ca sa fie cit mai aspectoase; in acest caz felioarele vor fii mai late de cca 2 cm (eu le-am taiat dupa ochi).
Pentru 1 kg si jumatate de coji fasonate se pun la fiert 2 l de apa cu 300 ml de otet de 9 grade. Cind apa clocoteste , se adauga cojile si se lasa sa fiarba in clocot circa 1 ora sau mai mult (eu le-am fiert 2 h) pina cind acestea capata un aspect sticlos , transparent.
Otetul le intareste imediat ; de aceea fierb greu . Dar acesta este si scopul acestui procedeu ca sa mentina forma. Daca se fierb direct in sirop, fara sa fie fierte , in prealabil , in apa cu otet , se vor inmuia prea mult si se vor deforma. Dupa aceea , se pun in strecuratoare, se limpezesc bine la un jet de apa , se scurg, chiar se preseaza putin cu mana in strecuratoare, apoi se cantaresc . Greutatea cojilor va fii egala cu greutatea zaharului adaugat.
Zaharul ( 1 kg) se dizolva in 1/2 l de apa... eu am avut numai 430g de coji oparite si scurse(de la o lubenita nu prea mare) si deci am pus 430g de zahar, 215ml apa, 20ml zeama de lamaie si A� fiola esenta de vanilie... si cind siropul da in clocot , se pun cojile de pepene , zeama de lamiie si vanilia.
e fierb pina se leaga siropul. Nu trebuie sa se lege prea mult , caci se va ingalbeni si va avea gust de caramel, eu le-am mai fiert 1h. Au rezultat doua si1/2 borcanele de 190g .

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Senat: Durata maxima pentru arestul la domiciliul, in cursul urmaririi penale, va fi de 30 de zile
Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei
Depistaţi în trafic cu ţigări de contrabandă în autoturism
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Incalzirea globala are loc intr-un ritm mult mai lent decat se crede
Dupa "colegul meu, Mihai Viteazul", Valeriu Zgonea revine cu noi declaratii amuzante:
Am intotdeauna dreptate / Am un sentiment de 'fatigue' si ma sperie
Arta de a-şi terfeli imaginea
Ioan Rotundu
Senatul a adoptat un proiect prin care limiteaza suma pe care o pot obtine recuperatorii de creante
Guvernul anunta ca nu il sustine
3,5 milioane de romani, in executare silita
Horoscopul zilei de 14.10.2015
Bancul zilei: Corb la corb nu-şi scoate ochii
Cum a ajuns Romania tara europeana in care se moare cel mai urat
Botoşani: Poliţişti trimişi să apere corupţia care devalizează Staţiunea Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă