Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
377
De la 07 Ianuarie 2003
70480247

Reţeta zilei: Dulceaţă de dovlecei

  • 19 November 2015, 23:00
Ingrediente: Pentru un kilogram de dovlecel (un borcan de 800 gr), 500 gr zahar (cu posibilitate de prelungire pana la 700, dar atentie, la 700 gr deja devine foarte dulce!!!),o lamaie (optional), vanilie (optional).
Mod de preparare: Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se pare ca ar fi mai seci. Eu am folosit si un soi de dovlecei galbeni ( a se vedea poza).
Se curata dovleceii de coaja, se curata si la interior de seminte, apoi se spala si se taie in semicercuri, asa cum se vede din imagini. In acel moment curatati si perisorii aceia din interior, iar mai apoi taiati fiecare semicerc in cubuletze maruntele, ca si in imagine. Ele se vor mai micsora la fiert, intrucat au un continut mare de apa.
Luati o oala sau un vad mare si asezati un kg de cubulete de dovlecei, o jumatate de kg de zahar si tot asa. Apoi acoperiti vasul/ oala si lasati-le la temperatura camerei pentru cateva ore (3-10 ore). Cu cat lasati mai mult, cu atat isi lasa mai multa apa. Eu m-am obisnuit sa le las mai putin pentru ca altfel iese prea lichida dulceata.
Dupa ce au trecut cele cateva ore, puneti aceasta "compozitie" la fiert intr-o oala pana cand scande. Eu am fiert-o cam o ora, pana cand am obtinut textura pe care o voiam. La final am adaugat o lamaie decojita si taiata in cubulete (puteti pune si doar sucul si coaja rasa de lamaie) + ceva aroma de vanilie de la Dr. Oetker (a se vedea poza). Umpleti borcanele cat dulceata este inca fierbinte, iar apoi asezati borcanele pe o patura, acoperindu-le, si lasati-le asa pana a doua zi.
Poate ca sunteti putin reticenti/ reticente cu aceasta dulceata, dar este deosebita si se pregateste destul de rapid.
Sa aveti pofta mare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Presedintele executiv al Eximbank, audiat la DNA
Oficiali BNR: Daca riscul reputational se materializeaza, vom lua masuri care pot merge pana la ridicarea mandatului
O nouă acţiune în forţă a DIICOT Botoşani împotriva contrabandiştilor de ţigări
Comunicat de presa
DNA cere din nou retinerea si arestarea senatorului Dan Sova
intr-un nou dosar in care e acuzat ca a primit 100.000 de euro pentru trafic de influenta
Perchezitii la judecatoarea care a dat solutia initiala de achitare in Dosarul transferurilor
Geanina Terceanu, adusa la DNA / La DNA au fost audiati fratii Becali si Borcea
Ce averi au ministrii noului Cabinet.
Ciolos a renuntat la un salariu de 160.000 de EURO/an pentru unul de 8 ori mai mic
Mărturie a neputinţei
Ioan Rotundu
Precizările primarului Ilie Ivanache
Dacian Ciolos: Trebuie sa existe o coerenta intre bugetul pe care il pregatim si planurile de masuri sectoriale
Dacian Ciolos: As vrea sa discutam cum facem sa folosim resursele salariale pentru a creste calitatea actului administrativ
Dacian Ciolos: Singurele criterii pentru functiile de conducere din autoritatile de management sunt cele de competenta
Horoscopul zilei de 20.11.2015
Bancul zilei: Reacţia ginecologului
Botoşani: O ocheadă prin fieful PSD Hudeşti - Conceşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă