Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11794
De la 07 Ianuarie 2003
122897443

Reţeta zilei: Ficat de porc la tigaie cu ceapă marinată

  • 10 December 2015, 23:00
;ngrediente: 250 gr ficat de porc, 1 lingura faina alba, 1/8 lingurita piper macinat, 1/8 lingurita chimion macinat, 1/4 lingurita fulgi de chili (sau dupa gust; am folosit pul biber) , 4 linguri ulei (pentru fript), lapte, sare grunjoasa. >b>Ceapa marinata: 1 ceapa rosie medie, 1/2 lingurita sare grunjoasa, 3 linguri suc de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 3 fire patrunjel. Preparare: Se spala bine ficatul de porc in apa rece pana apa ramane curata pe el. Se taie apoi felii (pe latime) de cca 1 cm grosime. Se acopera feliile cu lapte si se adauga 1/2 lingurita sare grunjoasa. Se amesteca sa se dizolve sarea, apoi se lasa sa stea macar 1 ora, dar daca sta cateva ore nu e o problema. * ficatul il pun in lapte pentru a se curata de sange dar si pentru un gust mai delicat; laptele absoarbe mirosurile si gusturile intense datorita grasimii; puteti folosi si apa in loc de lapte, dar aceasta are doar rol de curatare. Se prepara ceapa intre timp: se curata de coaja si se taie felii sau rondele subtiri. Se presara cu sare, se amesteca si se lasa sa stea 10 minute. Se scurge apa care a lasat-o si se adauga sucul de lamaie. Se lasa sa mai stea 10-15 minute. Se adauga uleiul si patrunjelul tocat. Se scurge ficatul de lapte si se clateste sub jet de apa rece. Se toarna peste el apa clocotita cat sa-l acopere si se lasa 20 secunde. Se scurge si se clateste sub jet de apa rece. * oparesc ficatul pentru ca se curata i mai bine (veti vedea ca apa devine tulbure) si gustul va deveni si mai fin; in plus se mai elimina apa din el si astfel la prajire va fi mai crocant la exterior Se absorb feliile de ficat cu servetele de hartie, ca sa se usuce bine. Se amesteca faina cu piper, chimion si chili. Se trec feliile de ficat prin faina si se scutura excesul. Se incinge uleiul intr-o tigaie larga (am folosit oala de fonta emailata, ea imi rumeneste cel mai frumos carnea). Se aseaza feliile de ficat in tigaie, lasand un pic de distanta intre ele (daca e necesar le prajiti in ture). Se prajesc feliile cate 1.5 minute pe fiecare parte (vor fi mediu facute). Se scot pe servetele sa se absoarba de grasime. Se aseaza ficatul in vasul de servire si se presara deasupra ceapa marinata. Alaturi asezati felii de paine usor prajite unse cu pate de linte verde si felii de lamaie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poziţia… rodeo sălbatic
Horoscopul zilei de 11.12.2015
CJCPCT Botoşani: Comunicat de presă
Prognoza meteo pentru vineri
"Bulibasa" Stanescu Ferdinant, retinut pentru 24 de ore de DNA,
dupa ce a fost prin in flagrant cand primea 12.000 euro
Sintagma din Codul de procedura civila privind limitarea revizuirii unei hotarari, neconstitutionala
Corina Cretu, in mijlocul unui scandal major la Bruxelles.
Comisarul european, criticat pentru programul lejer de lucru si vacantele prelungite
Cine e Dan Andronic, unul dintre inculpatii in dosarul fraudei de 135 de milioane de euro cu retrocedari ilegale
Dumitru Martin, unchiul deputatului PSD Eduard Martin si actionar Polaris, arestat de FBI si acuzat de mituirea unui ofiter al US Air Force
Scandal intre Telekom si Vodafone din cauza unei campanii publicitare:
Telekom a restrictionat accesul clientilor sai catre un numar Vodafone folosit in scop comercial
Purgatoriul Bisericii Ortodoxe.
Citeva implicatii ale deciziei premierului Ciolos de a nu da bani de la buget pentru constructia de biserici noi
Volumul „Doar politicieni sau şi ticăloşi?” comentat de prof. dr. Iulian Nechifor
Vă aştept la Casa Armatei din Botoşani, astăzi!
Microbuzul SRl Botoşani vă informează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog