Ingrediente: 300 gr carne miel (pulpa), 1/2 lamaie, 4 linguri ulei masline, 3 fire patrunjel, chili, sare, piper, 1/2 ardei rosu mare, 1 ardei verde, 1 ceapa mica rosie.
Preparare: Carnea o taiem cubulete. O condimentam cu sare si piper, apoi stropim cu sucul de la 1/2 lamaie si ulei. Adaugam si chili dupa gust si patrunjelul tocat. Amestecam cu mainile, astfel incat cuburile sa fie bine acoperite cu marinata. Acoperim bolul cu folie si dam la frigider pentru minim 1 ora, maxim 1 zi.
Legumele le taiem felii patrate. Pe tepusele de frigarui puneti altenativ cuburi de carne si felii de legume; eu am pus 6 bucati de carne la fiecare frigaruie.
* daca folositi frigarui de lemn sa le tineti jumatate de ora in apa sa nu se arda pe gratar
Frigeti pe gratar (am folosit grillul cu abur) pe ambele parti pana carnea e rumena. Pe grillul cu abur a durat 15 minute pe fiecare parte.