Ingrediente: zeama de la œ lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 1 cățel de usturoi, zdrobit, 600g carne de miel (sau berbecuț), preferabil pulpă, tăiată cubulețe.
Pentru salată: 4 roșii mari, tocate, 1 castravete, tocat, 1 mână de măsline, fără sâmburi, tocate grosier, 200g de brânză feta, fărâmițată, 1 legătură de mentă, tocată .Mod de preparare: Se amestecă într-un bol zeama de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul. Se toarnă jumătate din cantitate într-un borcan și se păstrează pentru mai târziu.
Se pune carnea în bol și se amestecă bine cu sosul. Se înfig bucățile pe opt frigărui mici și se toarnă peste ele restul de sos din bol. Se lasă la marinat 10 minute.
Între timp, se amestecă ingredientele pentru salată, cu excepția mentei. Se toarnă peste salată dressingul din borcan.
Se încinge o tigaie-grătar. Se frige mielul timp de opt minute, întorcând frigăruile pe toate părțile, până se rumenesc uniform. Se adaugă și menta peste salată și se servește alături de frigărui.