Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11022
De la 07 Ianuarie 2003
122582961

Reţeta zilei: Friptură de miel pregătită în stil Gyros

  • 10 April 2015, 23:00
Ingrediente: 1 pulpa miel, 4 catei usturoi, 3 linguri ulei masline, 1 lingura suc de lamaie, condiment gyros, sare.
Mod de preparare: Se dezoseaza pulpa de miel, pe cat posibil intr-o singura bucata. Important e sa aveti o bucata mai marisoara in care sa puteti rula fasiutele pe care nu le puteti da jos decat separat. Daca sunteti super experti si dezosati toata carnea dintr-o bucata, taiati vreo 3-4 fasii de carne de pe margine.
Curatati carnea de tendoane si de membranele mai groase. Mie mi-au ramas 800 gr carne dupa dezosare. Se presara sare pe toate partile si se pune carnea la frigider pana a doua zi. Se striveste usturoiul si se amesteca cu uleiul si sucul de lamaie. Se maseaza bine carnea cu aceasta marinata si se lasa la temperatura camerei 1-2 ore. Se presara peste carne condiment gyros din belsug (eu l-am folosit aproape pe tot, a ramas cam 1 lingurita). Daca condimentul nu se lipeste bine de carne mai adaugati 1-2 linguri ulei.
Se ia bucata mare de pulpa si se aseaza pe masa de lucru. Pe ea asezati toate bucatelele de carne pe care nu ati reusit sa le dezosati intr-o bucata sau le-ati taiat de bunavoie dupa ce ati reusit dezosarea perfecta a pulpei . Rulati pulpa si legati-o in cateva locuri cu ata.
Incingeti o tava pe ochiul aragazului si asezati pulpa in ea, veti auzi cu sfaraie. Dati tava la cuptor la 220C pentru 15 minute. Coborati temperatura la 160C si mai lasati cam 1 ora. Daca aveti termometru de friptura, verificati ca temperatura interna sa ajunga spre 65C. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se odihneasca 15 minute, acoperita cu folie de aluminiu.
Cu un cutit ascutit incepeti dintr-un capat al ruladei si taiati felii subtirele si mici, asa cum vedeti ca fac la fast-food. * taiati doar atatea fasiute cat mancati pentru a nu se usca carnea; pastrati restul netaiat, isi pastreaza suculenta mai bine; e mai buna calda, dar si rece e super. Serviti cu felii de rosii, ceapa, cartofi prajiti si tzatziki. Serviti pe farfurie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prima reactie a lui George Copos la acuzatiile de plagiat
Am fost calomniat brutal. Ma voi adresa justitiei
"Educatia pentru sanatate", in realitate promoveaza si incurajeaza pacatul desfranarii
Arhiepiscopul de Suceava, IPS Pimen
Declaratie comuna a liderilor statelor nordice
Rusia reprezinta cea mai mare amenintare pentru securitatea Europei
Prognoza meteo pentru Paste
Criza din Ucraina: Armata germana creste numarul tancurilor gata de lupta
Moscova: Incercarea NATO de a limita misiunea Rusiei la Bruxelles, ecou al Razboiului Rece
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Încondeiatul ouălor
Presa-n gura lu' Rotundu - Emisiunea din 10.04.2015
Bancul zilei: Seriozitatea femeii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog