Ingrediente:
1.Gogoşari în pastă de tomate: 6 kg de gogoşari, tăiaţi felii, 800 g pastă de tomate, 400 g de muştar, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 10 linguri de zahăr, 1 lingură de sare, foi de dafin.
2.Gogoşari în muştar . 5 kg de gogoşari tăiaţi felii, soluţie din: 500g de zahăr, 500 g de muştar dulce, 500 ml de ulei, 500 ml de oţet, foi de dafin, sare.
3.Gogoşari în bulion: 3 kg de gogoşari tăiaţi felii, solutia: 250 ml l oţet, 250 g de zahar, 300-400 ml ulei, 400-600 pastă de tomate/ bulion, sare, piper.
4.Salată de iarnă: 2 kg de gogonele, 2 kg de ceapă, 4 kg de gogoşari, 2,5 l de apă, 1 l de oţet,1 l de ulei, sare, piper,1 borcan de muştar.
Mod de preparare:
1. fierb toate 20 de minute si apoi se fierb in aburi 30 de minute.
2. Gogosarii se fierb 5 minute in solutie pana se inmoaie. Se asaza in borcane si se fierb in aburi 10 minute.
3. Se fierb 5 minute in aceasta solutie. Se asaza in borcane si se fierb in aburi 10 min.
4. Se taie legumele felii/pestisori. Se oparesc apoi in solutia din apa+sare+otet(pe rand, cam 2 clocote). Se scurg foarte bine, se lasa la racit. Se face o maioneza din ulei si mustar si se amesteca legumele in aceasta. Se pun in borcane. Se poate servi iarna ca atare sau intr-o salata de cartofi sau cu carne.
P. S. Atasez poze de la prepararea gogosarilor, reteta nr. 1. Eu am fiert rosii, ca aveam, cam o galetuta de 5 l, curatate de coaja. Le-am pus in cratita in cuptor si, intre timp,am taiat gogosarii/ardeii rosii/capia(le-am amestecat). Am adaugat ulei, otet, foi de dafin, mustar si gogosarii. In loc de zahar, am pus miere si am mai pus: o legatura de frunze de telina, cateva frunze de busuioc, lingurita de chimen, 1 lingurita de ras-el-hanout, boabe de piper si de coriandru.Pentru ca erau cam lichizi, am mai pus un borcan de mustar.