Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8625
De la 07 Ianuarie 2003
122868692

Reţeta zilei: Gogoşari în multe feluri...bune

  • 22 November 2015, 23:00
Ingrediente:
1.Gogoşari în pastă de tomate: 6 kg de gogoşari, tăiaţi felii, 800 g pastă de tomate, 400 g de muştar, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 10 linguri de zahăr, 1 lingură de sare, foi de dafin.
2.Gogoşari în muştar . 5 kg de gogoşari tăiaţi felii, soluţie din: 500g de zahăr, 500 g de muştar dulce, 500 ml de ulei, 500 ml de oţet, foi de dafin, sare.
3.Gogoşari în bulion: 3 kg de gogoşari tăiaţi felii, solutia: 250 ml l oţet, 250 g de zahar, 300-400 ml ulei, 400-600 pastă de tomate/ bulion, sare, piper.
4.Salată de iarnă: 2 kg de gogonele, 2 kg de ceapă, 4 kg de gogoşari, 2,5 l de apă, 1 l de oţet,1 l de ulei, sare, piper,1 borcan de muştar. Mod de preparare:
1. fierb toate 20 de minute si apoi se fierb in aburi 30 de minute.
2. Gogosarii se fierb 5 minute in solutie pana se inmoaie. Se asaza in borcane si se fierb in aburi 10 minute.
3. Se fierb 5 minute in aceasta solutie. Se asaza in borcane si se fierb in aburi 10 min.
4. Se taie legumele felii/pestisori. Se oparesc apoi in solutia din apa+sare+otet(pe rand, cam 2 clocote). Se scurg foarte bine, se lasa la racit. Se face o maioneza din ulei si mustar si se amesteca legumele in aceasta. Se pun in borcane. Se poate servi iarna ca atare sau intr-o salata de cartofi sau cu carne.
P. S. Atasez poze de la prepararea gogosarilor, reteta nr. 1. Eu am fiert rosii, ca aveam, cam o galetuta de 5 l, curatate de coaja. Le-am pus in cratita in cuptor si, intre timp,am taiat gogosarii/ardeii rosii/capia(le-am amestecat). Am adaugat ulei, otet, foi de dafin, mustar si gogosarii. In loc de zahar, am pus miere si am mai pus: o legatura de frunze de telina, cateva frunze de busuioc, lingurita de chimen, 1 lingurita de ras-el-hanout, boabe de piper si de coriandru.Pentru ca erau cam lichizi, am mai pus un borcan de mustar.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nevasta detectiv
Horoscopul zilei de 23.11.2015
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 23.11.2015
Zeci de specialisti fac cercetari la locul prabusirii planorului.
Cadavrul pilotului Mircea Craciun a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Brasov
Regele suedez Carl al XVI-lea Gustaf: Ar trebui sa interzicem toate cazile
Un american a supravietuit atentatelor din Franta dupa ce scapase si din atentatele de la 11 septembrie din New York
Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au castigat Turneul Campionilor
Botoşani: Cum îşi bate joc de botoşăneni patronul neamţ de la E.ON Electrica
Ioan Rotundu
Lacul din inima muntilor, pe care oamenii il considera blestemat.
\ In urma cu 40 de ani nu exista, acum poate deveni statiune
Un asistent medical a descoperit ca barbatul pe care incerca sa il salveze era unul dintre atacatorii sinucigasi de la Paris
Monica Macovei ii cere ministrului Curaj sa aiba curaj
pentru a-i retrage titlul de doctor lui Victor Ponta
Marturia solistul Eagles of Death Metal despre masacrul de la Bataclan
Politico: Marturie din Molenbeek
Cum se vede Bruxelles-ul prin ochii unui bruxellez obisnuit:
orasul s-a oprit, oamenii se tem, in Belgia se spune ca autoritatile actioneaza doar cand situatia a scapat deja de sub control
Bilantul din Colectiv a ajuns la 60 de morti.
Un tanar a incetat din viata la un spital din Viena
Ciolos, primul avertisment:
Guvernul are instrumente directe sa facem schimbari pe care nu le vrea clasa politica
Senilitatea bătrâneţii sau răzbunare politică?
Ioan Rotundu
Începutul sfârşitului democraţiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog