Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7792 lei
1 USD = 4.2976 lei


Număr accesări
Astăzi:
11002
De la 07 Ianuarie 2003
73202308

Reţeta zilei: Hamburgher sârbesc

  • 10 July 2015, 23:00
Ingrediente: 500 gr carne tocata (de vita sau amestec porc si vita), 1 catel mare de usturoi , 1 ceapa mica (cca 30 gr), 1/4 legatura patrunjel, 4 linguri apa minerala, 1 lingurita piper, 1 lingurita boia dulce, sare.
Pentru servit: 5 chifle (lepinje), 1 portie pasta de ardei rosii (ajvar), 1 ceapa mare rosie tocata marunt,
Preparare: Tocati ceapa foarte foarte marunt. Striviti usturoiul. Tocati marunt patrunjelul. Amestecati toate ingredientele pentru hamburgeri in afara de apa si framantati bine. Adaugati apa si framantati cat de mult puteti, macar 5 minute.
Acoperiti pasta de hamburgheri cu folie si dat la frigider pentru cateva ore (cam 5 ore am lasat eu).
Incingeti gratarul si ungeti-l cu o bucata de slanina. Impartiti pasta de carne in 10 bucati. Modelati bile din fiecare bucata. Asezati pe masa o punga peste care dati cu mana umeda sa nu se lipeasca carnea. Asezati pe ea o bila de carne, peste care puneti inca o punga si cu un fund de lemn apasati cu putere sa se aplatizeze hamburgerul, trebuie sa iasa subtirel. Luati punga de deasupra si ajutandu-va de punga de dedesubt rasturnati hamburgerul in palma. Rasturnati-l pe gratatul incins. Repetati pana se umple gratarul.
Lasati la prajit cca 5 minute (pe gratarul electric) sau pana se rumeneste, apoi intoarceti si mai lasati sa se rumeneasca si pe cealata parte, tot cam 5 minute.
Asamblare: taiati o chifla in doua, ungeti cu ajvar din belsug. Presarati ceapa tocata marunt, asezati doi hamburgeri si mai presarati ceapa. Si acum partea care-mi place mie: puneti pljeskavica obtinuta pe gratar, cate 1 minut pe fiecare parte, sa se incalzeasca un pic si sa se faca crusta chiflei iar crocanta.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 56 - 12 iulie 2015
Bancul zilei: Cu nevasta pe role
Trei salve de dinamită trase în cinstea sosirii mele la la Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Darabanii, un oraş de graniţă mic dar cu viaţă agitată
Uimitoarele asemănări între primarul de Botoşani şi cel de Tg. Ocna
Ioan Rotundu
De ce s-au ofensat poliţiştii de frontieră ieşeni
Ioan Rotundu
La Darabani sămânţa contrabandei cu ţigări aruncată pe ogorul procurorilor a rodit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă