Ia jumătate ocă de făină pui un gălbănuş de ou şi unul īntreg şi apă caldă cīt socoteşti că trebuie; şi apoi, după ce se odihneşte, īntinzi aluatul mai supţire cīt se poate şi, lăsīndu-1 puţin să se răcească, să-1 stropeşti cu o lingură de unt cu ciocolată, două bucăţele rase. [Iei] 40 dramuri migdale pisate şi 15 dramuri zahăr şi, amestecīndu-le la un loc, presări aluatul, şi apoi stropeşti aluatul cu cinci linguri de slifcă.
Şi puind slifca de un palmac īn calup, īnvăleşti īnvīrtita şi o pui īnuntru. Pui jăratic dedesupt şi deasupra şi o lasă să scadă dedesupt.
(Reţetă culeasă la 1841 de către Mihail nKogălniceanu
şi Costache Negruzzi)