Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24206
De la 07 Ianuarie 2003
95433944

Reţeta zilei: Jambon

  • 21 December 2015, 23:00
Ingrediente: 1 picior de porc (din faţă sau din spate), sare, silitră, zahăr
Mod de preparare: Cureţi grăsimea de pe pulpa porcului, iar carnea o zvânţi la rece 3-4 zile. O pui apoi într-un vas de lemn şi peste ea torni o saramură pregătită astfel: la 10 l de ap㠖 700g sare mare, 30g silitră, 300g zahăr.
Fierbi saramura, o strecori şi o pui călduţă peste carnea care a fost sărată în prealabil cu acelaşi amestec. Ţii carnea în vasul de lemn 6-7 zile înainte de a turna apa sărată peste ea.
Acoperi carnea cu apă sărată, pui deasupra o greutate, o întorci des, iar după 3 săptămâni o scoţi, o zvânţi la aer rece şi o pui la fum rece timp de 2-3 zile.
Serveşti jambonul la gustarea de dinaintea mesei ca aperitiv sau ca un fel de mâncare (când e servit cu legume sau brânzeturi).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Miracolul Viagra
Vreme deosebit de calda in tara
Lucrarile de reabilitare a cetatii din Oradea au fost finalizate
De la 1 ianuarie poate fi vizitata de turisti
Declaratie de avere Anca Dragu:
Trei terenuri intravilane in Bucuresti, trei case, doua masini si 27 de conturi si depozite
UE a prelungit sanctiunile economice impotriva Rusiei
Rusia trimite sase elicoptere de asalt in Armenia, langa granita cu Turcia
Cotatia petrolului se prabuseste la minimul ultimilor 11 ani
Moldova: Ion Sturza a fost desemnat premier
Horoscopul zilei de 22.12.2015
Botoşani: Moş Crăciun i-a adus primarului de Suharău im dosar la DNA
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă