Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
13510
De la 07 Ianuarie 2003
69952135

Reţeta zilei: Malasolca din stiuca si biban

  • 6 May 2015, 23:00
Pentru inceput se prind cativa pesti. Ideal ar fi sa fie numai rapitori (stiuca, biban salau) sau numai pasnici (caras, crap) ca sa fiarba in acelasi timp. Apoi se aduna cateva lemne pentru foc. De apa nu-i nevoie ca avem destula in balta. Sa nu uitam de usturoi (mult usturoi), sare (multa sare), ulei si otet. Pe langa toate acestea cartoful are si el un loc important in aceasta reteta.
Pestele se sparge, se scot maruntaiele si se spala. Reteta originala, cea a lenesului nu prevede ca pestele sa fie curatat de solzi. Acuma ati inteles de ce spun vocile alea rautacioase ca-i mancarea lenesului, da? Reteta mai comerciala prevede ca pestele sa fie deposedat de solzi.
Dupa toate aceste operatiuni, pestii mai mult sau mai putin bucatiti (se prefera bucati mari apropiate ca dimensiune) se acopera cu sare. Nu va temeti, carnea isi va lua numai cata sare ii trebuie. Si se lasa la sarat. Timp in care se pun cartofii la fiert in ceaun. Sa tot treaca vreo 20 de minute timp in care nu stati de pomana ci curatati usturoiul, bateti-l, frecati-l cu sare si apoi invartiti-l cu ulei pana iese o maioneza de poveste. Si nu uitati sa stingeti un pic din taria mujdeiului cu otet.
Cand cartofii sunt fierti se adauga in ceaun bucatile de peste un pic scuturate de sare. In 7-10 minute mancarea este gata si se scoate pe “platou”. Cartof fiert + peste fiert + mujdei batut = malasolca. Pofta buna.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Poliţistul emancipat
Horoscopul zilei
Sentinta in dosarul "Liviu Dragnea - Frauda la referendum" a fost amanata pentru 15 mai
Ingrijorari in Parlamentul European privind intensificarea presiunilor Rusiei asupra Romaniei, Poloniei si Statelor Baltice
Victor Ponta: Cred ca ANAF poate sa lucreze mai bine, trebuie sa urmarim sa nu fie abuzuri
dar principiul privind combaterea evaziunii fiscale este corect
Proteste ale studentilor
pentru 6% din PIB pentru educatie si pentru ca votul lor in alegerea rectorului sa conteze in proportie de 25%. Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara: Sunt mandru de acesti tineri cu initiativa
Presa rusa acuza Romania ca vrea sa destabilizeze Republica Moldova
Curtea Constitutionala: Hotararea Senatului in cazul votului la Dan Sova este neconstitutionala
Tariceanu: Decizia se va aplica, dar asteptam publicarea motivarii in Monitorul Oficial
Camera Deputatilor a adoptat un proiect care interzice transportul public contra cost si fara autorizatie
Legea loveste in utilizatorii aplicatiei de ride-sharing Uber
Propuneri pe banda rulanta pentru modificarea Codului Penal
Cine sunt initiatorii celor 7 proiecte de lege si in ce stadiu se afla?
Comunicat de presă Carrefour
Poliţist de frontieră botoşănean premiat cu trofeul de „Maestru al sportului”
Înapoi la PNA şi cu ANI în atele
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Cardul de sănătate
Botoşani: Motivele ascunse ale suspendării lui Cucoreanu din fruntea IJP
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă