Iei trei litre făină măsurată, 30 dramuri unt — care-1 freci cu faina —, pui un ou întreg şi două gălbanusuri şi faci cu lapte aluat ca de învîrtită şi apoi îl împărţi în 28 bucăţele, le aduni binişor, apoi le acoperi şi le laşi de se odihnesc jumătate de ceas; 80 dramuri migdale curăţite şi pisate grosuţ şi le stropeşti cu zamă de la o alămîie — să pui şi coaja.
Pui şi 40 dramuri zahăr pisat, îl amestici bine cu migdale. Udă o tava cu unt, iei 7 bucăţele de aluat şi le întinzi cît îi tavaua şi la fieştecare aluat ungi cu unt topit.
Iei a treia parte de migdale şi o preseri pe deasupra şi iară întinzi 7 foi, şi iar presări, tot pînă ce se mîntuie. Apoi o tipăreşti cu mina, iei aluatul cît spînzură de prinpregiurul tăvălii, o ungi cu gălbănuş de ou, o împungi cu furculiţa, ca să nu se rădice la copt, o dai în cuptoriu, ca să se coacă, apoi o tai bucăţele şi poţi să o dai şi race la masă.
(Reţetă culeasă la 1841 de către Mihail nKogălniceanu
şi Costache Negruzzi)