Ingrediente: pulpa de miel - 2 kg, cartofi - 3 bucati, morcovi - 2 bucati, pastarnac - 1 bucata. ceapa rosie - o bucata. usturoi - 3, 4 catei. prune uscate - 50 gr, gutui 2,bucati, vin alb - 100 ml, rozmarin, condimente cajun ( nuscsoara, piper negru, paprika, mustar, chimen, ardei pili-pili, cimbrisor, busuioc, salvie, oregano, patrunejl), ulei, sare.
Mod de preparare: Se face o marinada din putin ulei, vin alb si condimente cajun. Se unge carnea de miel cu marinada si se lasa la frigider peste noapte. . Incingem cuptorul la 220 grade
Ungem o tava cu ulei, punem carnea de miel pe care am asezonata cu sare, si am impanat-o cu usturoi si crengute aromate de rozmarin; Punem langa carnea de miel ceapa roasie taiata in 4, catei de usturoi cu tot cu coaja, cartofi taiati pe lung, gutuile taiate pe lung, prunele uscate, turnam vinul alb si dam la cuptor.
Din cand in cand punem sos, cu o lingura, peste carne. Se poate servi cu o salata de valeriana si rucola.