Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
4900
De la 07 Ianuarie 2003
68499870

Reţeta zilei: Mixt grill de pui

  • 19 June 2015, 23:00
Ingrediente: 500 gr pipote si inimi (sau doar inimi), 250 gr piept de pui (sau pulpe dezosate de pui), 250 gr ficatei de pui, 2 cepe, 5 lingurite baharat, 1 lingurita rasa turmenic, unt cat o nuca, 3 linguri ule, sare.
Preparare: Daca alegeti sa folositi si pipote, acestea trebuie prefierte inainte. Pot fi fierte si cu o zi inainte. Pipotele se taie in 4 bucati si se pun in apa cu sare care fierbe, se acopera cu capac si se lasa la fiert cca 45 minute. Se scurg bine.
Inimile se taie in doua. Pieptul de pui se taie cubulete. Ficateii se taie in 6 bucati. Ceapa se taie felii sau rondele subtiri.
Se incinge bine o tigaie grill incapatoare, unsa doar cu putin ulei. Cand e incinsa se adauga pipotele si inimile, se presara cu sare, se da focul la mic si se prajesc cam 8-10 minute amestecand de cateva ori sa se faca pe toate partile. Se scot din tigaie. Se incinge iar tigaia, se da iar focul la mic, apoi se adauga pieptul de pui presarat cu sare si se prajeste cca 3-4 minute amestecand sa se faca pe toate partile. Nu trebuie sa fie facut de tot, trebuie sa ramana moale, fiindca va mai veni pus pe foc. Se scoate din tigaie.
Se incinge iar tigaia, se da iar focul la mic si se adauga ficateii care se prajesc doar cam 2-3 minute. Se scot din tigaie.
Se incinge uleiul in tigaia grill si se adauga ceapa impreuna cu 3 lingurite baharat si 1/2 lingurita turmenic. Se prajeste la foc mic pana se inmoaie de tot (cca 10 minute) si daca o gustati nu mai simtit gust de ceapa cruda.
Se adauga toata carnea de pui peste ceapa, impreuna cu restul de baharat si turmenic. Se amesteca bine si se mai lasa la foc mic cca 5 minute. In acest timp ceapa se va mai carameliza, carnea se va face de tot si aromele se vor combina mai bine. Gustati de sare.
La final se adauga untul si cand e topit se stinge focul.
Se serveste in lipie, impreuna cu cartofi prajiti, muraturi (castraveti, ardei, ardei iute) si rosii proaspete, exact ca o saorma.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Intreg personalul Serviciului de Expertiza Medicala al Casei Judetene de Pensii Bihor, retinut
Anchetatorii au descoperit mita in valoare de 5 milioane de euro
Percheziţii domiciliare la Botoşani pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări
Stenograme din dosarul Chiliman. Discutie intre Vlad Moisescu si Sebastian Ghita
despre prima dezbatere Ponta-Iohannis
Codul Fiscal ar putea fi votat in final de catre deputati fara reducerea TVA la 20%
pentru a fi in concordanta cu cerintele Comisiei Europene si ale FMI
Se apropie finantarile europene de pana la 500.000 de euro pentru firmele care angajeaza tineri someri
ISU Botoşani sprijină proiectul „Orăşelul copiilor”
Tinere rătăcite în pădurea Ipoteşti, găsite de pompieri botoşăneni
Nesimţirea ridicată la rang de virtute
Ioan Rotundu
Reactia Moscovei dupa ancheta americana de la FIFA
Rusia cere o ancheta internationala cu privire la aselenizarea americana din 1969
Grecia: Manifestatii pentru ramanerea in zona euro, sub sloganul "Ramanem in Europa"
Reprezentantul FMI in Romania, despre pensiile speciale pentru parlamentar
Vedem cu ingrijorare restaurarea privilegiilor
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Şi hoţii au preţul lor
Lumea lu' Rotundu: Stăpânul imaşului
Sa intelegem scenariul din Republica Moldova. Rusia duce o campanie politică foarte agresivă
Să-l ferească Dumnezeu de a mai da ochii cu botoşănenii!
Dreptul la replică al protopopului de Darabani, preotul Constantin Pânzaru
Caricatura zilei: Durerile lui Ponta
Botoşani: Din birou, Delibaş vede agricultura în roz, în teren ea este pământie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă