Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11440
De la 07 Ianuarie 2003
114940021

Reţeta zilei: Musaca de miel

  • 30 March 2015, 23:00
Ingrediente: 500 gr carne tocata de miel, 1 ceapa, 1 catel mare de usturoi, 80 vin rosu sec, 2 lingurite cu varf paste de ardei, 3 rosii din conserva (+ sucul de pe ele), 1/2 lingurita chimion (cumin) macinat, 1/8 lingurita nucsoara macinata, 1 baton scortisoara ( de cca 3 cm), 10 rasnite chili, 1/4 legatura patrunjel, 6 frunze menta, 1 vanata, 5 cartofi, 300 ml iaurt (am folosit 1 iaurt grecesc gras de 150 ml si unul natur simplu tot de 150 ml), 2 galbenusuri de ou, 6 linguri ulei, sare, piper negru.
Mod de preparare: Se toaca ceapa foarte marunt. Se caleste in 2 linguri de ulei incins pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si se caleste pana se evapora sucul pe care-l lasa si apoi incepe sa se rumeneasca un pic. Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut.
Se adauga vinul si se lasa pana se evapora. Se adauga condimentele (chimion, scortisoara, nucsoara, chili), sare, piper dupa gust si pasta de ardei. Se lasa la calit inca 2 minute. Se adauga rosiile si sucul de pe ele (mixate in blender pana devin pasta) si inca 100 ml apa. Se aduce la fierbere.
Se fierbe sosul de carne cu capac, la foc mic, timp de 30 minute. In acest timp se taie vanata rondele. Se ung cu ulei si se prajesc in tigaia grill (incinsa foarte bine timp de 5 minute), cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie, se presara cu sare si putin piper proaspat macinat.
Intr-o tigaie larga se incing 2 linguri ulei. Cartofii se curata de coaja si se taie felii, nu foarte groase. Se prajesc in ulei pana se rumenesc un pic pe ambele parti. Se scot pe servetele, sa se absoarba de grasime. Se presara cu putina sare.
Cand sosul e gata, se stinge focul si se adauga patrunjelul si menta tocate marunt (din care se pastreaza 1 lingurita de verdeturi pentru crusta) Intr-un vas termorezistent (15 x 23 cm) se aseaza un strat de cartofi prajiti, urmeaza un strat de vinete, apoi un strat de carne. Repetam, adaugand inca un strat de cartofi, apoi altul de vinete si in final strat de carne.
Se amesteca iaurtul cu verdeata pastrata, sare si galbenusurile batute. Se toarna acest amestec peste ultimul strat de carne. Se da tava la cuptor, la 180C, timp de 30 minute.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Diferenţă între angajaţi
Horoscopul zilei
D'ale Fiscului: Urzici confiscate, fast-food inchis pentru 90 de lei si 10.000 amenda pentru o sticla de palinca
Senatorul PNL Cristian Bodea despre Gelu Diaconu, seful ANAF
Stalin ar fi fost mandru de un asemenea asasin de chiaburi
Victor Ponta, intrebat despre excesele ANAF-ului
Daca exista abuzuri, vor fi sanctionate / Vad ca exista deja o fratie a evazionistilor
Atac la Codul de Procedura Penala. Cum vor sa-i scape cativa senatori PSD pe corupti de catuse, de arest si de mandatul de aducere
E oficial Guvernului roman sa retraga depagubirile acordate fratilor Micula
pentru ca sunt ajutor de stat ilegal. Romania, intre ciocan si nicovala
Consiliul Fiscal arata cartonasul rosu Codului Fiscal si de procedura
Tragediile românilor de la Lunca și Fântâna Albă-comemorate la Darabani
Geo Dărăbăneanu
Pentru incompetenţa DLAF, nota de plată va fi achitată la anul
Ioan Rotundu
Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Moldovei, este anchetat de procurorii DNA
Un proiect de lege care ar permite functionarilor sa-si angajeze rudele a fost adoptat tacit de Senat
De ce să-ţi plăteşti taxele când ANAF e-n slujba fanarioţilor lui Vâlcov?
Botoşani/Vorniceni: Belelele primarului PSD se sparg în capul primarului PDL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă