Ingrediente: copane de pui - 6 bucati, ceapa - o bucata, ardei rosu - o bucata, usturoi - sase catei (dupa gust), rosii pasate - 400 de ml, foi de dafin - patru, cinci foi, rozmarin - o lingurita, ulei - 50 de ml, supa de pui - 500 de ml, sare - dupa gust, piper - dupa gust, faina - o lingura, patrunjel verde - cateva frunze,
Mod de preparare: Ceapa am tocat-o marunt, ca pentru calit. Usturoiul l-am taiat feliute si ardeiul, cubulete mici. Supa de pui am tinut-o la cald.
Intr-o tigaie am rumenit foarte bine pulpele de pui. Eu am folosit ciocanele. Puteti folosi pulpe superioare, pulpe intregi sau piept de pui.
Intr-o cratita mai inalta am adaugat grasimea ramasa de la pui si am calit ceapa. Dupa ce s-a inmuiat am pus ardeiul. Urmatorul pas este sa adaugam faina pe care o lasam sa se prajeasca putin, amestecand energic, pana absoarbe grasimea. Apoi stingem totul cu un polonic de supa de pui.
Adaugam foile de dafin sa-si lase aroma. Lasam la foc mic sa se fiarba legumele incet. Este timpul sa adaugam rosiile pasate si copanele de pui. Condimentam cu sare, piper, rozmarin si usturoi.
Mai lasam pe foc sa scada si sa se imprieteneasca toate aromele. Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde si cu mamaliguta sau cartofi.