Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
764
De la 07 Ianuarie 2003
108770183

Reţeta zilei: Pârjoale marinate

  • 15 February 2015, 23:00
Ingrediente:
Pt parjolute: 500 gr carne tocata(vita cu porc ), 2 oua, 2 catei de usturoi, 2 felii de paine (uscata), 1/2 pahar cu lapte, 2 linguri de parmezan ras , ierburi provenzale sau marar, patrunjel verde), sare, piper .
Pt sos : 2 cepe mari, 2-3 catei de usturoi, 1 pahar cu vin alb, 2 cani cu bulion.
Mod de preparare: Incepem cu prepararea parjolutelor amestecand carnea tocata cu sare, pisat, ierburi provenzale, lingurile de parmezan, painea inmuiata in lapte si scursa bine, si ouale.
Se amesteca totul bine si se formeaza ,dupa plac,parjolutele. Se pune uleiul la incins intr-un ceaun sau intr-o tigaie ,si le prajim in ulei abundant si bine incins. Se scot cu ajutorul unei spumiere si se pun pe o farfurie cu servetel absorbant de bucatarie. Se procedeaza la fel cu restul parjolutelor.
In ceaunul in care am prajit parjolutele, preparam si sosul de rosii. Se scurge uleiul si lasam foarte putin in ceaun, (2 linguri). Adaugam ceapa taiata si catetii de usturoi taiati felii.Am procedat astfel, pt ca sosul sa capete mai mult gust.
Ceapa se caleste pana devine maronie,se stinge cu paharul de vin, se lasa sa se evapore,se adauga sare si ierburi provenzale,si continuam cu paharele de bulion. Mai lasam la foc mic timp de 15-20 minute. Cand sosul este gata,se trece prin blender, ca sa iasa fin,dar se poate lasa si asa,in cazul acesta, taiati ceapa mai fin.
Se toarna parjolutele peste acest sos si se mai lasa la foc mic inca 5 minute. Sunt foarte bune a doua zi,dar se pot manca cu placere si imediat !
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fuziunea filialelor PNL si PDL s-a facut sub presiune si ilegal
Sebastian Ghita, cel bântuit de spioni, vrea ministru al Comunicatiilor
Sebastian Ghita raspunde acuzatiilor Elenei Udrea
Nu a venit niciun ban de la Dorin Cocos sau de la vreo firma a dansului la Romania TV
Analiza investitiilor austriece in Estul Europei: Petrom a fost un chilipir
Ministrul Câmpeanu, un mincinos inabil
Ioan Rotundu
Horoscopul zilei
Corina Cretu: E important ca Romania sa identifice mai bine domeniile expuse riscului de coruptie
Bancul zilei: Şmecherul şi inginera de sistem
Botoşani: Primarul care a rescris istoria postdecembristă a Darabaniului
Lumea lu' Rotundu: Reconstituirea
Adevăratul contabil al păcatelor noastre nu-i Sf. Petru
Ioan Rotundu
Ruşinica Alinuţei
Ioan Rotundu
Botoşani: Noile aventuri financiare ale baronului de Văculeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă