Ingrediente: 3 oua, 75 g iaurt (1/2 cana); 2-3 linguri zeama lamiie; coaja de la o lamiie; 125 g unt topit; 75 g zahar; 450 g faina; 2 1/2 lingurite drojdie uscata; sare; 2 linguri faina; 12 linguri zahar; 5-7 linguri cacao cernuta (eu am optat pt 7 linguri) 5 oua (1 ou pentru ungerea aluatului); laptele caldut (200 ml); esenta de rom; esenta de vanilie; 6 linguri de nuca prajita si macinata;
Mod de preparare Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine si se pun in masina. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia.
Se porneste masina si aluatul, dupa ce e framintat cam 10 min IDEAL ar fi ca marginile aluatului sa dea putin pe dinafara tavii. Se lasa tavile o ora, acoperite, sa creasca aluatul. Voi puteti face aluatul cum stiti si continuati de aici.
Se amesteca intr-o craticioara: 2 linguri faina; 12 linguri zahar; 5-7 linguri cacao cernuta (eu am optat pt 7 linguri). Apoi se adauga laptele caldut (200 ml) cite putin si se amesteca....se aprinde aragazul si se amesteca pana se ingroasa... Se lasa la racorit.
Dupa ce s-a racorit compozitia se adauga, pe rind, 5 galbenusuri. Apoi esenta de rom si vanilie, 6 linguri nuca prajita si macinata si 100 g unt topit. Se incorporeaza cele 5 albusuri spuma....si se toarna peste aluat...
Daca e cazul, se rasucesc marginile aluatului spre interior... la mine nu fu cazu!
Se ung marginile aluatului cu ou batut si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la racorit si apoi se scoate din tava.