Ingrediente: un kg de faina, un cub de drojdie, o cana de zahar, 350 ml de lapte, 150 ml de ulei, 4 oua, coaja de lamaie, vanilie.
Ingrediente umplutura de branza dulce: un kg de branza dulce, 6-8 oua, o cana de zahar, un praf de sare, 2-3 linguri de griş, 150 g de stafide, mirosuri.
Mod de preparare pasca Separa galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile si doua albusuri cu jumatate de lingurita de sare. Adauga zaharul si bate ouale pana cand zaharul se topeste. Dizolva drojdia intr-o cescuta de lapte cald. Fa o gaura in mijlocul fainei si pune drojdia.
Lasa cateva minute drojdia sa dospeasca, apoi adauga ouale batute cu zahar si laptele. Incepe sa framanti. Adauga pe masura ce framanti uleiul. Coca trebuie sa fie elastica si este gata atunci cand face baloane.
Lasa aluatul de pasca la crescut intr-un loc ferit de curenti de aer. In timp ce aluatul creste poti prepara unplutura de branza. Amesteca branza cu zaharul, ouale si cele doua albusuri ramase de la aluat. Daca ti se pare ca branza a avut mult zer in ea si ca umplutura pentru pasca e prea lichida, adauga si 2-3 linguri de gris.
La sfarsit pune si stafidele, in prealabil inmuiate in rom. Imparte aluatul de pasca in patru parti. O parte intinde-o ca pe o foaie si pune-o pe fundul tavii. O parte rupe-o in doua, fa suluri din aluat, pe care le vei rasuci unul in jurul celuilalt. Vei imbraca astfel peretii tavii in care pui pasca la copt.
Lasa aluatul sa mai creasca in tava, iar dupa ce si-a dublat volumul, pune in mijloc jumatate din compozitia cu branza dulce si da pasca la cuptor. Coace pasca moldoveneasca cu branza dulce la foc mediu, timp de 30-40 de minute, pana cand aluatul e bine facut.