Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23416
De la 07 Ianuarie 2003
104556022

Reţeta zilei: Pască moldovenească cu brânză dulce

  • 7 April 2014, 23:00
Ingrediente: un kg de faina, un cub de drojdie, o cana de zahar, 350 ml de lapte, 150 ml de ulei, 4 oua, coaja de lamaie, vanilie.
Ingrediente umplutura de branza dulce: un kg de branza dulce, 6-8 oua, o cana de zahar, un praf de sare, 2-3 linguri de griş, 150 g de stafide, mirosuri.
Mod de preparare pasca Separa galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile si doua albusuri cu jumatate de lingurita de sare. Adauga zaharul si bate ouale pana cand zaharul se topeste. Dizolva drojdia intr-o cescuta de lapte cald. Fa o gaura in mijlocul fainei si pune drojdia.
Lasa cateva minute drojdia sa dospeasca, apoi adauga ouale batute cu zahar si laptele. Incepe sa framanti. Adauga pe masura ce framanti uleiul. Coca trebuie sa fie elastica si este gata atunci cand face baloane.
Lasa aluatul de pasca la crescut intr-un loc ferit de curenti de aer. In timp ce aluatul creste poti prepara unplutura de branza. Amesteca branza cu zaharul, ouale si cele doua albusuri ramase de la aluat. Daca ti se pare ca branza a avut mult zer in ea si ca umplutura pentru pasca e prea lichida, adauga si 2-3 linguri de gris.
La sfarsit pune si stafidele, in prealabil inmuiate in rom. Imparte aluatul de pasca in patru parti. O parte intinde-o ca pe o foaie si pune-o pe fundul tavii. O parte rupe-o in doua, fa suluri din aluat, pe care le vei rasuci unul in jurul celuilalt. Vei imbraca astfel peretii tavii in care pui pasca la copt.
Lasa aluatul sa mai creasca in tava, iar dupa ce si-a dublat volumul, pune in mijloc jumatate din compozitia cu branza dulce si da pasca la cuptor. Coace pasca moldoveneasca cu branza dulce la foc mediu, timp de 30-40 de minute, pana cand aluatul e bine facut.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită cu corturi
Referatul DNA în cazul Duicu dovedeşte implicarea premierului Ponta
la solicitarea primului ministru, Toba Petre s-a prezentat la Guvern, unde s-a intalnit cu Duicu Adrian
Cum l-au luat mascaţii pe Radu Mazăre dintr-un restaurant bucureştean
Radu Stroe ar putea fi exclus azii din PNL, în şedinţa conducerii partidului
Crin Antonescu: Eu consider că e un trădător
Crin Antonescu: E scandalos ce spune Ponta
că un judecător a dat mandat de arestare pentru Duicu pentru că PSD are rezultate in Mehedinţi
Festivalului Național de Muzică Folk ,,Seri Melancolice Eminesciene” așteaptă concurenți
Botoșănenii pot participa la Olimpiada ONU
Dumitru Dragomir, reţinut 24 de ore in cazul scandalului drepturilor tv din Liga 1
prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro
Victor Ponta, despre perchezitiile DNA la Radu Mazăre
vor fi peste tot percheziţii, a fost un val şi în 2012 după referendum. Eu îl apreciez pe Radu Mazăre, rezistă
Cercetători americani au reuşit să transforme ape de mare in kerosen
Incendii la Lunca şi Botoşani
Joggingul poate fi dăunător. Noi descoperiri ale oamenilor de ştiinţă
Victor Construct blocat în lucrări bde contestaţii
Alune americane
Barroso: România şi Bulgaria s-ar fi aflat sub presiunea dură a Rusiei, dacă n-ar fi aderat la UE
Radu Mazăre susţine că milionari din Portul Constanţa ar fi tocmit oameni care să îl elimine fizic in Madagascar
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dorinţa lui Bulă
Petru Bogatu: Gata cu şpagatul pe două scaune!
Botoşani: Mihai Țurcanu a primit Cupa EuroCampionilor de la președintele Crin Antonescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă