Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
397
De la 07 Ianuarie 2003
77725505

Reţeta zilei: Pateuri de carne

  • 16 January 2015, 23:00
Ingrediente:
Pentru aluatul pateurilor: 2 cesti de apa fiarta la temperatura camerei (400 de gr), 500-600 de gr. de făină, 1,5 lingurițe de sare, 1.5 linguri de ulei vegetal.
Pentru umplutura: 1 kg de carne (tocata) fie de porc fie de vaca, 3-4 cepe, 5 catei de usturoi (doritorii), sare, piper negru dupa gust.
Pentru coacere: 500 ml ulei,
Mod de preparare: Cernem faina intr-un bol, facem o gropita la mijlocul fainii adugam apa, sarea si untul care trebuie sa fie scos din frigider cu mult inainte de al utiliza, sa fie la temperatura camerii. Amestecam toate ingredientele pina obtinem o coca normala (daca mai e nevoie de faina se adauga pina obtinem aluatul dorit) Aluatul terminat poate se pune intr-o punga de plastic și in frigider pentru putin timp, intre timp pregatim umplutura pentru pateuri.
Pregatim umplutura pentru pateuri: Pregatirea carnii e foarte simpla. La dorinta se poate amesteca carnea de vita tocata și carne de porc. Eu am luat-o gata din magazin.
In cazul in care carnea a fost in congelator, va trebui dezghețata din timp. Pune umplutura intr-un bol. Deasupra punem ceapa tocata marunt, sare si piper, usturoiul(eu am adugat si un ou), verdeata pentru doritori si amestecam pina obtinem o compozitie omogena. Scoatem aluatul din frigider si incepem lucrul! La pateuri cu carne in stil Rusesc.
Punem putina faina pe masa de lucru caci cind vom face pateurile sa nu se lipeasca de masa.Taiem o bucata mica de aluat si se ruleaza in mainile pina obtinem un salam. Se taie acest salam in bucați mici. Dimensiunile trebuie sa fie bucați mici, nu este foarte important, doar de diminsiunile taiate depinde cit de mari sau mici se vor primi pateurile.
Bucatele de aluat obtinute se ia pe cite una si se ruleaza in mana ca pe mingi. Dupa ce am facut toate bucatile mingi, se ia una, o apasam cu mina, ca in fotografiile de mai sus si se moaie in faina pe ambele parți.
Apoi un sucitor și rulam pina obtinem ca o clatita subțire, cu o grosime de aproximativ 2 mm. Dupa ce clatita e gata pe jumate punem o lingura din carnea preparata si apoi acoperim carnea cu jumatatea de clatita ramasa ca sa se primeasca ca un plic. Inchide marginile aluatului cu degetele. Avem grija sa nu se deschida atunci cand pateurile se vor praji. Pentru a fi mai frumoase se pot inchide pateurile cu o furculita!
Punem intr-o cratita uleiul la incalzit. Cind e bine incalzit punem la copt pateurile, ele vor trebui intoarse pe o parte si alta pina obtinem culoarea aurie. Pateul ii gata cind are o culoare aurie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cetitate fotbalistică
Horoscopul zilei
Majoritatea rusilor sustine realegerea lui Vladimir Putin in functia de presedinte, in 2018
Un cersetor din Londra foloseste un cititor de carduri pentru "donatii"
Un adolescent salveaza viata politistului care il arestase
Senatorul PNL Cristian Bodea ii dedica o poezie lui premierului Ponta
Ce te guduri, Victore / Fara minte, fara gand / Ca un pudel tremurand?
Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie-Iordachescu, s-a inscris in PNL
Robert Cazanciuc: Vom avea, pentru al doilea an consecutiv, un raport de tara pozitiv
Lukoil considera posibila caderea cotatiei petrolului la 25 de dolari pe baril
Revolta a producatorilor elvetieni de ceasuri fata de decizia bancii centrale care a dus la scumpirea fancului
Eurostat: Romania a avut cele mai accelerate scumpiri din UE anul trecut
iar blocul comunitar si eurozona au fost pe scaderi de preturi
Botoşani: Bilanţ fructuos al activităţii ISU pe anul 2014
Lumea lu' Rotundu: Temelia buclucaşă
Botoşani/Bucecea: Primarul care tace şi face, fără ajutor de la partid
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă