Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
15335
De la 07 Ianuarie 2003
69953960

Reţeta zilei: Pepenaşi verzi muraţi

  • 27 October 2015, 23:00
Ingrediente: 30 kg pepenasi, 2 buc.telina, 1 kg morcov, 3 legaturi frunze telina, 2 legaturi marar uscat, 2 legaturi tarhon uscat, 10 crengute visin, 1/2 kg hrean.
Pentru saramura : 0 lingura si jumatate sare mare grunjoasa la 1 l de apa . 20 buc. foi de dafin, 2 linguri piper boabe, 3 linguri boabe de mustar, o lingura boabe coriandru. Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate. In cazul in care nu este destul de racoare in locul unde doriti sa depozitati pepenasii puteti adauga in saramura putin conservant.
Mod de preparare: Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. In functie de marimea lor se pot pune in borcane sau in butoaie impreuna cu felii de morcov, ,frunze de telina si de visin, marar si tarhon uscat,piper boabe,boabe de coriandru,boabe de mustar,foi de dafin.Pepenasii se sterg cu o carpa umeda si se lasa putin la zvantat.
Pe fundul butoiului am pus mai intai cateva frunze de telina,crengute de visin,marar si tarhon, felii de morcov, telina si hrean,iar apoi un rand de pepenasi si din nou frunze de telina,crengute de visin ,marar si tarhon,felii de morcov,telina si hrean .
Intre timp se pregateste saramura din o lingura si jumatate sare la 1 l de apa si condimentele mai sus mentionate.Cand sarea este foarte bine topita se toarna saramura foarte calda peste pepenasi si se inchide ermetic butoiul. Deasupra se pot pune scandurele,o piatra foarte bine spalata sau mai nou se gasesc in comert dispozitive speciale pentru a-i presa sa stea acoperiti in totalitate de saramura.
Cand incep sa fermenteze,se va forma putina spuma deasupra si de atunci va incepe vanturarea pepenasilor cu un furtun,pentru a agita tot lichidul. Vanturarea se va face la 4-5 zile timp de o luna sau cat dureaza fermentarea si pe urma la 2-3 saptamani pentru a nu mai da voie sa se formeze floare la suprafata si sa ramana saramura limpede.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Varianta de lucru in PSD pentru codul de conduita
: "Membrii PSD inculpati in dosare de coruptie isi pierd de drept functiile de membru al Guvernului"
Elena Udrea, val de amenintari
Sunt lucruri pe care abia astept sa le povestesc procurorilor / Stiu foarte multe lucruri despre oamenii din SRI si DNA / Am inceput sa scriu o carte si acolo voi spune foarte multe lucruri
Masina lui Gabriel Oprea a efectuat 1.500 de misiuni de urgenta de la inceputul acestui an
Noi modificari la impozitul pentru microintreprinderi, adoptate de Guvern
Victor Ponta, dupa intalnirea cu Klaus Iohannis
Deschidere totala pentru dialog, respect reciproc si colaborare pentru bunul mers al Romaniei
Senatul adopta un proiect de lege prin care creditele ipotecare se pot stinge cu bunurile imobile ipotecate
Decizia finala, la deputati
Horoscopul zilei de 28.10.2015
Bancul zilei: Ruline ţigănească
Salaj: O femeie a fost ingropata de familie in curtea casei
dupa ce Biserica ortodoxa din localitate a cerut o taxa de 1.000 de lei pentru groapa de la cimitir
Botoşani/Vorniceni: Crimă cu autori ştiuţi de tot satul numai de anchetatori nu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă