Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25632
De la 07 Ianuarie 2003
86591868

Reţeta zilei: Pui Tandoori

  • 16 June 2015, 23:00
Ingrediente: 12 pulpe inferioare (ciocanele), 1/2 lime (sau 1/4 lamaie), 1/2 lingurita garam masala (cumparat sau preparat in casa; optional), 1/2 ceapa (optional), sare.
Marinata: 200 gr iaurt gras, 1 lingura varf pasta de ceapa, putin colorant rosu, (optional; eu nu am pus), 2 linguri ulei, 1 lingurita coriandru macinat, 2 lingurite boia dulce, 1/2 lingurita chimion macinat (cumin), 1/2 lingurita chili pudra, 1/2 lingurita turmenic, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1 bucatica baton scortisoara de 2 cm, 1 pastaie cardamom verde, 2 foi dafin.
Preparare : Se curata pulpele de piele. Se fac 3 incizii in fiecare pulpa, in zonele mai carnoase, astfel incat marinata sa patrunda si in acele zone. Incizia trebuie sa ajunga pana la os. Aveti grija sa nu incepeti sau sa terminati de la margine! Incizia trebuie sa fie pe centrul pulpei
Se presara sare pe fiecare pulpa si se maseaza ca sa intre si in incizii. Se stropesc pulpele cu sucul de lime si se maseaza iar un pic sa se acopere bine de suc. Se macina in masina de cafea toate condimentele uscate pentru marinata. Se mixeaza condimentele in iaurtul amestecat cu pasta de ceapa si colorant rosu daca aveti dacă nu boia dulce.
Se toarna marinata peste pulpe si se maseaza bine, astfel incat fiecare pulpa sa fie bine acoperita. Se adauga uleiul si se mai maseaza un pic. Se da la frigider minim 4 ore, ideal insa ar fi 24 ore. Se pun pulpele (scurse de marinata!) in tava cu hartie de copt si se coc 30 minute la 220C.
Se scot pulpele din cuptor si se presara cu putina garam masalam daca doriti sa intensificati aromele. Se incinge o tigaie grill unsa cu un strop de ulei si se adauga feliile de ceapa (pe care eu le-am uitat!). Se prajesc pulpele pe ambele parti pana prind urme de gratar (cca 2 min. / parte).
Pentru mai mult efect vizual si auditiv (ce ademenitor sfaraie cand le puneti pe masa!), se servesc la masa direct din tigaia grill, insotite de orez si raita cu menta.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Modificarile la Codul Penal si Codul de procedura penala, discutate la
toamna Comisia juridica a amanat cele 22 de proiecte legislative cu 4 saptamani/ UNPR "salut decizia"
Botoşani: Proiectul „La pas prin istoria orașului”
Executor judecatoresc, trimis in judecata de DNA in stare de arest
DNA: In luna mai au fost condamnate definitiv 66 de persoane
printre care un judecator, un procuror si doi primari importanti
DJTS Botoşani – Comunicat de presă
Liviu Dragnea l-a vizitat pe Victor Ponta la spitalul din Istanbul
Calcă apăsat pe urmele vieclui Ghiorghiţă
Ioan Rotundu
ANAF promite reducerea birocratiei
Certificatul de atestare fiscala si deciziile obligatiilor de plata accesorii, transmise online
Tony Blair ofera consultanta guvernului roman prin intermediul unui contract incheiat cu Banca Mondiala
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Au doar răbdare
Gena Ponta. O posibila explicatie neurosociala a comportamentului premierului Romaniei
Improbabilul aparator al statului de drept
Ce-l mina in lupta pe Gabriel Oprea, zis si Interesul National?
Caricatura zilei: Operaţia lui Ponta
Botoşani: Afacerile bănoase ale protopopului de Darabani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă