Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4217
De la 07 Ianuarie 2003
83669228

Reţeta zilei: Pulpă de berbecuţ coaptă încet cu glazură de rodie

  • 9 April 2015, 23:00
Ingrediente: 4 căței de usturoi, 2 lingurițe de scorțișoară măcinată, 2 lingurițe de chimion măcinat, 1 lingură de oregano uscat, 1 lămâie, tăiată în sferturi, cu sâmburii scoși, 1,5kg pulpă de berbecuț cu os, 2 cepe roșii, tăiate felii, 1l suc de rodie (la cutie), 2 linguri de miere, 250g de iaurt, 100g semințe de rodie, 1 mână frunze de mentă, tocate.
Mod de preparare: Pune usturoiul, scorțișoara, chimionul, oregano, lămâia, o linguriță de sare și 2 lingurițe de piper negru măcinat într-un blender și mixează-le până obții o pastă omogenă. Așază carnea într-o tavă și toarnă deasupra pasta formată. Masează bine carnea, apoi las-o la marinat 24 de ore sau până la 2 zile.
Scoate carnea din frigider cu 1 oră înainte de a o da la cuptor. Încinge cuptorul la 160șC/gaz 3. Presară ceapa pe lângă și sub pulpa de berbecuț, apoi toarnă sucul de rodie. Acoperă carnea cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor timp de 4 ore.
Îndepărtează folia, toarnă zeama lăsată într-o crăticioară și adaugă mierea. Modifică temperatura cuptorului la 220șC/gaz 7, acoperă din nou tava cu folie de aluminiu și mai lasă carnea la cuptor 30 de minute. Între timp, dă în clocot sosul de rodie și miere și lasă-l să fiarbă timp de 30 de minute, până se îngroașă și devine lipicios.
Toarnă siropul obținut peste carne și ceapă și mai dă totul la cuptor pentru 30 de minute, fără folie, până când glazura începe să bolborosească și carnea se rumenește. Amestecă iaurtul cu aproape toate semințele de rodie și frunzele de mentă. Rupe carnea de berbecuț în fâșii (va fi suficient de fragedă și nu vei avea nevoie de cuțit) și servește-o cu ceapa lipicioasă și sosul de iaurt. Presară restul semințelor de rodie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Traian Basescu critica din nou justitia
Ce sanse are un inculpat in fata judecatorului daca el este pe aceeasi baricada cu procurorul?
Procurorii DNA au ridicat de la sediul PNL Prahova registrul de sponsorizari din perioada 2011-2015
Documente privind sponsorizari primite de PNL si PSD Prahova, ridicate de DNA
in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului
Secretarul executiv al PMP, Sebastian Moise, mentionat in dosarul retrocedarilor ilegale
Prognoza meteo pentru vineri
De luna viitoare, platile si incasarile cash efectuate de firme si persoane fizice vor fi limitate
Telescopul Hubble a fotografiat o serie de obiecte ciudate verzi in spatiu. Cum se formeaza "fantomele efemere"
In judetul Satu Mare s-a descoperit un centru tribal de 56 ha ce dateaza de aproape trei milenii
Autoritatea religioasa din Turcia a stabilit ca folosirea hartiei igienice este permisa de Islam
Finantari UE de cate 25.000 de euro pentru tineri care isi deschid o afacere, disponibile la CJ Ilfov
Unde si cum se fac inscrierile
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Meditaţia medicului ginecolog
Visuri redemptive: Doctrina lui Marx și sanctificarea violenței
Botoşani: Cuplul Portariuc - Andrei învins la bară de Eugen Ţurcanu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă