Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
850
De la 07 Ianuarie 2003
123103942
pnl

Reţeta zilei: Pulpe de pui în sos picant

  • 23 April 2015, 23:00
Ingrediente: 4 pulpe de pui intregi, 6 linguri cu virf de boia dulce, 1/2 lingurite de boia iute, 1 ardei gras rosu ,mai mare, 3-4 rosii mai mari, bine coapte, 150 ml de ulei, 1-2 cubulete Knorr de legume, sare.
Mod de preparare: Curatam pulpele de pui de eventualele resturi de pene ramase. Le parlim putin la flacara de la aragaz sau la o spirtiera. Le spalam bine si indepartam eventualele pielite si le lasam sa se scurga de apa, dupa care le saram putin. Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Cind uleiul este incins bine, punem pulpele la fript la foc mare. Le lasam sa se friga cite 5 minute pe o parte, pina cind se rumenesc frumos. Nu trebuie sa fie bine fripte, din contra, trebuie sa ramana crude la mijloc.Tigaia o acoperim cu un capac pentru a nu stropi tot aragazul cu ulei.
Cind pulpele au fost fripte, le punem pe o farfurie. Uleiul care a ramas de la fript il punem intr-o cratita, pe foc mic, adaugam boiaua de ardei dulce si cea iute, lasam sa se friga putin, circa 1 minut, amestecind incontinuu, dupa care stigem cu 1-1 1/2L de apa fierbinte in care am dizolvat in prealabil cubuletele Knorr si lasam sa dea in clocot.
Cind a dat in clocot, tragem cratita de pe foc, punem pulpele inauntru, deasupra punem ardeiul gras, taiat fisii mari si rosiile taiate feli mari. In loc de boiaua iute, putem pune 1-2 ardei iuti, taiati in rondele mici, impreuna cu ardeiul gras si rosiile. Daca vrem sa nu fie picant eliminam boiaua sau ardeiul iute. Dupa care potrivim de sare si punem cratita in cuptor, la 180A� pentru cca 1 ora.
Se serveste cald cu garnitura de piure de cartofi sau pilaf simplu de orez, cu un vin alb demisec. Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Romantism plastificat
Caricatura zilei: Pensii speciale
Anunţ angajare cu salariu avantajos
Horoscopul zilei
Botoşani: Regretul meşterilor populari
Dormiţi nevolnicilor, PSD-ul lucrează pentru voi!
Ioan Rotundu
Sărbătoarea SF. Gheorghe şi mascadara de pe scenă
Ioan Rotundu
PNL Botoşani: Campania “Dăruiește pur si simplu”
STS va scana cartile de identitate la urmatoarele alegeri, pentru a elimina votul multiplu si turismul electoral
DNA incepe urmarirea penala a senatorului Alexandru Cordos, a Mihaielei Cordos si a fiicei lor
Sotia parlamentarului ar fi cerut mita pentru a obtine posturi in institutii publice din Cluj
O premiera care ridica multe semne de intrebare
Cercetatorii chinezi au modificat genetic embrioni umani
Cazul Sova: Ce au votat senatorii pe 25 martie si ce a ajuns in Monitorul Oficial
Liberalii il acuza pe Victor Ponta ca le-a plagiat textul unui proiect de lege pentru care Guvernul a dat aviz negativ
Mircea Cartarescu a fost desemnat castigatorul Premiului de Stat al Austriei pentru Literatura Europeana pe 2015
Europol: 20 la suta din expertii in aparare cibernetica sunt politisti romani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog