Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13507
De la 07 Ianuarie 2003
122899156

Reţeta zilei: Pulpe de pui la grătar

  • 7 June 2015, 23:00
Ingrediente: pulpe de pui dezosate, sare, piper negru, piper verde, fulgi de putin ulei,
Preparare: Pulpele de pui se scot de la frigider, se spala si se absorb cu servetele de hartie sa fie uscate bine. Pe masa de lucru se presara condimentele dorite (in general pun piper negru si verde, chili si sare un pic mai multa decat as presara in mod obisnuit; puteti insa folosi orice condiment doriti, in functie de garnitura aleasa pentru ele).
Se tavalesc pulpele prin condimente, sa fie acoperite pe toate partile. Imi place sa folosesc aceasta metoda pentru condimentarea carnurilor fiindca condimentele se vor distribui mai uniform pe carne, decat daca le-as presara direct si in plus adera mai bine.
Se pun pulpele pe o farfurie si se lasa sa stea 1 ora la temperatura camerei. Acest pas are dublu rol:
1. in primul rand sarea se va topi si prin osmoza intra in carne, ceea ce va creste suculenta (sarea retine umiditatea si daca intra in interior va retine mai multa apa acolo in timpul prajirii)
2. carnea daca e la temperatura camerei se va praji mai rapid pana in centru; daca ati pune-o rece pe gratar, interiorul se va face mai incet decat exteriorul, ar trebui sa tineti carnea mai mult pe gratar si deasupra va fi mai uscata.
Aceste reguli sunt valabile pentru orice tip de carne pe care o veti prepara la gratar sau la cuptor. Puneti tigaia grill (fara grasime) pe foc mare. Lasati sa se incalzeasca tigaia 5 minute. E important ca tigaia sa fie super incalzita, astfel carnea nu se va lipi de ea.
Cat se incinge tigaia ungeti pulpele cu putin ulei pe toate partile. Prefer sa ung pulpele si nu tigaia pentru ca astfel nu se face fum in timpul prajirii.
Asezati pulpele pe tigaia grill (cu pielea in jos sau partea unde a fost pielea, daca sunt fara piele). Dati focul la mediu sub tigaie. Lasati sa se prajeasca 3 minute pe prima parte fara sa le miscati. Asezati pulpele la distanta unele de altele pe tigaie, nu le inghesuiti. Prajiti-le in ture daca nu intra toate o data.
Intoarceti pulpele si le prajiti inca 3 minute pe a doua parte. Presati-le un pic cu dosul unei furculite dupa ce le-ati intors ca sa aiba contact pe o suprafata mai mare cu tigaia (carnea are tendinta sa se stranga la prepararea termica si daca o apasati la cateva zeci de secunde dupa ce le-ati pus e grill se va relaxa un pic si ramane mai dreapta).
- daca pulpele sunt mai mari, le puteti lasa 1 minut in plus / parte; eu aleg de obicei pentru gratar pulpe micute, se fac mai bine.
Scoateti pulpele intr-o farfurie si acoperiti-le cu folie de aluminiu. Lasati sa se odihneasca 5 minute, apoi se pot servi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


No Şova, altul este motivul eliminării lui Ponta
Ioan Rotundu
Bancul zileri: Adulter creştin
Horoscopul zilei
Surse: Presedintia a convocat o sedinta a CSAT pentru marti
Liderii social-democrati din teritoriu vin in Capitala. Comitetul Executivul National al PSD, convocat luni, la ora 15:00
Comentariu Le Figaro: Problemele judiciare ale lui Victor Ponta ar putea semnala decaderea fostei stele in plina ascensiune a politicii romanesti
Alina Gorghiu: Victor Ponta arunca in aer credibilitatea Romaniei
Este un atac incredibil impotriva statului si institutiilor, cea mai grava criza politica dupa anul 1989. / Vasile Blaga: Cazul Ponta, fara precedent in UE
Victor Ponta anunta ca nu demisioneaza, invocand "responsabilitatea" pe care o are ca premier
Ţigări de contrabandă de peste 200.000 lei reținute la frontieră
Monstrul este creaţia noastră
Ioan Rotundu
Botoşani: Căpşunarii din Copălău şi cooperativa lui Arhip
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru luni si marti
Miting impotriva defrisarilor ilegale, in Capitala
O parte dintre protestatari, ridicati de jandarmi
Ponta prins din nou cu minciuna că n-a fost asociat cu Şova
Ponta a scris, sub semnatura, intr-o declaratie de interese ca este Senior partner la "Sova si Asociatii"
Şi dacă nu plouă?!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog