Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6354
De la 07 Ianuarie 2003
122892003

Reţeta zilei: Pulpp de miel la cuptor

  • 25 March 2014, 23:00
Ingrediente: Pulpa de miel (din spate) 1,5-1,8 kg, - 3 morcovi potriviti, 3 bucati radacina de patrunjel , œ dintr-o telina potrivita, 5 foi de dafin, 1 capatana de usturoi, piper negru zdrobit , baton de scortisoara, 3 bucati de anason, ulei de masline, 6 – 8 boabe de ienibahar, œ lingurita de boabe de coriandru zdrobite, sare grunjoasa, 2 crengute de rozmarin, 4 crengute de cimbru proaspat.
Modalitate de preparare: Pulpa de miel se curata de pielite. Se prepara marinata din: jumatate din cantitatea de ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare, piper, coriandru macinat, cimbrul si rozmarinul tocate .
Se unge pulpa de miel cu marinata, apoi se baga la frigider pentru 2-3 ore, ca sa absoarba toate aromele.
Morcovul, patrunjelul si telina se spala bine cu o periuta, fara sa fie curatate de coaja. Telina se taie in 4 bucati, restul se lasa intregi. Radacinoasele se amesteca cu restul condimentelor, sare si uleiul de masline si se aseaza in tava. Deasupra se aseaza pulpa de miel marinata. Exista 2 posibilitati: fie se adauga un pahar si jumatate de vin alb demisec, fie se adauga un pahar si jumatate de supa de legume strecurata, in fuctie de gustul fiecaruia.
Se incalzeste in prealabil cuptorul la 180 de grade C. Se baga tava in cuptor si se lasa 45 de minute la 180 de grade C.
Dupa 45 de minute, se verifica: daca pulpa s-a rumenit, se acopera cu folie de aluminiu si se coboara temperatura la 160 de grade si se mai lasa inca 1 ora la cuptor, daca nu s-a rumenit, se mai lasa la 180 de grade pana se rumeneste apoi se acopera cu folie de aluminiu si se coboara temperatura. In total pulpa se lasa la cuptor 2,5 ore. La final, se verifica cu o frigaruie de lemn. Daca frigaruia intra usor in carne poate fi servita, daca nu, se mai lasa la cuptor timp de 15 minute.
Modalitate de servire: Se aseaza pe un platou legumele din tava. Pe mijloc se aseaza pulpa frumos rumenita. Se serveste cu garnitura de cartofi la cuptor sau orez cu stafide si migdale crocante. Se recomanda vin rosu merlot.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Remediu ardelenesc
Botoşani: Demiterea lui Airimiţoaie a stârnit nemulțumirea liberalilor
Sute de copii au cerut, ieri, adulților să nu mai otrăvească planeta
Trei pentru ,un ,, rol” la Teatrul ,,Mihai Eminescu”
Noul subprefect, Gelu Țigănucă, a depus jurământul
15 tone de furaje distruse din joacă
Microbuz căptuşit cu ţigarete moldoveneşti
Forţa civică Boptoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog