Mod de preparare: Cartofii se curata si se taie rondele mai subtiri. Se fierb in apa cu sare pana sunt facuti, dar nu-i lasati sa se inmoaie prea tare. Se scurg de apa si se lasa sa se racoreasca. Ouale se bat bine cu telul. Se adauga in timp de bateti smantana, apoi laptele si mustarul.
Bateti aceasta compozitie bine de tot. Adaugati sare dupa gust, piper negru macinat (am pus 1/8 lingurita) si radeti putina nucsoara. Adaugati faina dintr-o data si amestecati cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugati branza rasa, jambonul taiat fasii subtiri si cartofii fierti. Adaugati verdeturile tocate. Amestecati usor cu lingura sa se omogenizeze. Turnati compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm diametru (sau patrata cu latura de 18 cm), unsa in prealabil cu putin ulei. Am folosit tava cu pereti detasabili pentru a putea scoate tarta intreaga din tava. Coaceti tarta la 170C timp de 30 minute.
Lasati tarta sa se racoreasca, apoi scoateti-o din forma. La servire se taie in 6-8 felii. Este bun si rece. Se poate reincalzi.