Ingrediente: 1-2 găleţi de roşii obişnuite, 1 castron de roşii cherry, 4-6 dovlecei în floare, 4 cepe mari, 1 ţelină, 1 păstârnac, 3 ardei roşii, 1 ardei iute, sare, frunze de ţelină.
Mod de preparare: Rosiile cherry se spala si se scurg bine, se asaza in borcane de 500 ml. Dovleceii se taie rondele fara a se curata coaja si se oparesc pe jumatate in apa cu sare. celelalte rosii se face bulion impreuna cu ceapa, morcovii, telina, ardeii dati prin masina de tocat.
Se pune sare dupa gust, cine doreste si putin zahar(eu nu am pus). Se asaza legumele in borcane:separat rosiile, separat dovleceii. Dupa ce fierbe bine bulionul, cam o ora jumatate, chiar mai mult,se toarna in borcane, se capseaza si se fierb in dunst. Sucul de rosii ramas se pune in sticlute si in paturi.
Nota: Telina, morcovii si 2 dovlecei le poti taia felii si le fierbi in putina apa u sare, apoi le dai prin blender si le adaugi la sos.