Ingrediente: 3 kg de rosii sanatoase, 1 telina (500 gr), 10 ardei bulgaresti, 5 linguri sare grunjoasa, 1/2 pliculet conservant de la Dr Oetker, sare grunjoasa, piper, frunze de telina..
Mod de preparare Spalam rosiile si apoi le taiem in patru si iar pe jumatate, adica cubulete. Curatam telina, o taiem in ce forma dorim, taiem si frunze de telina. Jumatate dintr-un pliculet de conservant, de la Dr Oetker il punem intr-un ibric cu 50 ml apa si il fierbem amestecand incontinuu pana se dizolva.
Toate aceste ingrediente le punem intr-un castron mare, adaugam sare gunjoasa 5 linguri la cantitatea de rosii pe care am pus-o si le lasam cel putin 30 minute ca sa-si lase rosiile zeama.
Pregatim borcanele sau sticlele in care vom pune acest zarzavat, le indopam bine si zeama ramasa o punem in borcane sau sticle, cat sa acopere continutul. Acest zarzavat de rosii cu telina si ardei iute il vom pune iarna la ciorbite si tocanite.