Ingrediente: 300gr paste, 10 rosioare cherry, 100gr ton in ulei, 8 oua de prepelita, 100gr sunca presata, 1 conserva de masline cu anchoa(cca 30), 4 linguri cu ulei de masline, 2 linguri cu otet , o lingurita rasa de zahar, 1/2 lingurita de sare, piper macinat dupa gust.
Mod de preparare: Se fierb pastele in apa cu putina sare, instructiunilor de pe pachet. Se dau sub un jet de apa rece,se lasa la scurs,se pun intr-un bol si se amesteca cu una din lingurile de ulei de masline.
Ouale se fierb,se curata si se taie in patru.Rosioarele se spala si se taie pe jumatate.(sau in patru) Maslinele se scurg bine si se taie si ele pe jumatate.Sunca se taie in suvite.Intr-un bol mai micut se pregateste amestecul de ulei,otet,sare,zahar si piper. adauga peste paste si se amesteca bine.Imediat se adauga maslinele,sunca presata,rosioarele,tonul scurs bine de ulei si se amesteca totul.
Se potriveste de sare. La sfarsit se adauga ouale si se amesteca usor ca sa ramana cat mai intregi. Se lasa putin la frigider si se serveste ca mancare principala sau ca aperitiv.Sper sa va placa!
POFTA BUNA!!!