Ingrediente: Cartofi 500 g, 3-4 cartofi medii, Ciuperci 00 g din conserva sau proaspete dar calite/coapte dinainte, Gogosari in otet 100 g, Castraveti murati 5 buc, Masline 200 g verzi sau negre, de preferat fara samburi, Ceapa rosie 1 buc sau alba,Sare, piper lingurite upa gust, mioneza200 g au ulei simplu.
Mod de preparare: In primul rand fierbeti cartofii cu tot cu coaja, timp de 40-45 de minute. Clatiti bine cu apa rece, curatati de coaja si lasati sa se raceasca complet. Apoi se taie cubulete medii, nu foarte mici ca la salata de boeuf, putin mai mari - cam 1cmx1cm.
In bolul cu cartofi adaugati ciupercile bine scurse de apa. Eu am avut ciuperci proaspete coapte, le-am taiat marunt si am folosit la salata in loc de cele conservate.
Taiati gogosarii fideluta subtire, adaugati in bolul cu salata. Apoi adaugati castravetii taiati rondele subtiri. Ceapa rosie se taie fideluta subtire, puneti in bol. Tot acolo adaugati si maslinele, nu uitati sa pastrati cateva pentru decor.
La urma puneti maioneza/uleiul, sare si piper dupa gust. Amestecati bine, mai potriviti de sare si piper daca e nevoie.
Lasati la frigider cateva ore inainte de servire sa se patrunda bine, dar este buna si imediat. Pentru servire o treceti intr-un bol mai frumos, ornati cu masline si ceva verdeata.
Pofta Buna!