Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6285
De la 07 Ianuarie 2003
92448428

Reţeta zilei: Saramură de peşte

  • 9 June 2015, 23:00
Ingrediente: 7 pastravi (mai mici; cca 1.5 kg), 3 ardei (colorati; am pus 2 verzi si 1 rosu), 2 rosii (bine coapte), 2-3 ardei iuti, 4-6 catei usturoi, 4 linguri ulei, 2 fire cimbru, 2 foi dafin, 1/4 legatura patrunjel, 3 lingurite otet, 1 lingurita sare, piper negru.
Preparare: Se face foc sub gratar. Cand focul se domoleste, dar jarul e inca puternic se pun ardeii, rosiile si ardeii iuti pe gratar. Se coc pe toate partile pana au pete rumene peste tot. Se scot intr-un vas, se presara cu sare, se acopera cu folie si se lasa sa se racoreasca.
Intre timp se curata pestii si se ung bine cu ulei pe ambele parti. Gratarul se curata foarte bine cu o perie de sarma, apoi se greseaza bine cu o bucata de slanina. Daca vi se pare ca gratarul nu e bine uns puteti sa-l ungeti si cu ulei.
Asezati pestii pe gratar si coaceti-i pana se rumenesc. Nu-i miscati pe gratar pana pielea nu e crocanta. Intoarceti-i si prajiti-i pe a doua parte la fel.
Intre timp curatati legumele coapte de coaja, seminte si cotoare. Taiati-le cubulete mici, retinand sucul de la ele. Puneti legumele tocate (cu tot cu sucul lasat) impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 2.5 cani de apa la fiert. Lasati sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
Striviti usturoiul si frecati-l bine cu ulei pana devine ca o maioneza. Turnati maioneza in saramura. Mai fierbeti 2 minute. Scoateti cimbru si foile de dafin din saramura. Adaugati otet dupa gust (am pus 3 lingurite) si dregeti de sare.
Puneti pestii copti intr-un vas incapator. Presarati-i cu patrunjel tocat fin. Turnati saramura peste ei. Acoperiti vasul si lasati sa stea pana puneti de o mamaliga buna.
Serviti saramura de peste cu mamaliguta.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Calin Popescu Tariceanu: Justitia este criticabila. Parlamentul, singura institutie democratica
Rolul Parlamentului este sa limiteze abuzurile sau excesele de putere, cum este cazul nostru
Apă menajeră transportată de pompieri la Mihăileni
Tone de furaje distruse în două incendii
Elevi botoşăneni calificaţi la etapa naţională a concursului „Cu viaţa mea apăr”
Avem nevoie de un Făt Frumos
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, mesaj extrem de dur: Votul din Parlament - o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor
Solutia pentru iesirea din actuala situatie este demisia lui Victor Ponta din functia de prim-ministru
Reactia Ambasadei Olandei la votul in cazul Ponta
Reactia Ambasadei Marii Britanii la votul din Parlament in cazul Ponta
Postul public de radio bavarez foloseste melodia „Imi pare tare rau Pinocchio”
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Vinul evreiesc
A sunat la 112 sa salveze padurea si s-a ales cu o amenda de 1.000 de lei
Salvaţi democraţia corupţiei!
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Efectul mirului
Botoşani/Ipoteşti: Calvarul lui Valentin Coşereanu a luat sfârşit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă