Ingrediente: 3 ardei iuti rosii, 1 lingura rasa pasta de ardei (sau 1/3 ardei gras rosu), 1 lingurita ghimbir data pe razatoarea mica, 1 lingurita sare, 1 ligurita boia dulce, 1/2 lingurita usturoi granulat (sau 2 catei usturoi), 1/4 lingurita chimion (cumin) sau 1 lingurita oregano uscat, 100 ml ulei, 50 ml suc de lamaie (sucul de la 1 lamaie), 1/2 lingura otet alb, 2 linguri wiskey.
Preparare: Se curata ardeii iuti de samburi. Daca doriti sosul mai picant puteti lasa cativa atasati de nervuri. Ardeii iuti folositi de mine sunt mediu-iuti, daca doriti sosul extra-picant puteti adauga si un ardei iute uscat, din cel mic si foarte foarte iute.
Se pun toate ingredintele in blender si se mixeaza bine, pana obtineti o pasta.
Se pastreaza intr-o sticla.