Ingrediente: 1 kg. carne de miel cu os, 1,5 kg. Spanac, 8 linguri ulei, 2 cepe mari, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, 2 linguri pasta de tomate, 1 lingura faina, 1 lamaie (optional).
Mod de preparare: Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se opareste si se pune la scurs (daca frunzele sint foarte mari, se si taie, dar nu marunt
mama il lasa intreg) Bucatile de carne se spala, se portioneaza si se inabusa in ulei; se adauga ceapa tocata si usturoiul.
Se sareaza, pipereaza; se adauga pasta de tomate (rezistati tentatiei de a adauga mai mult decat v-am sugerat, fiindca ii poate schimba tot gustul) Se pune apa fierbinte si se lasa la fiert pana cand carnea se inmoaie.
Se adauga spanacul si se mai fierbe circa 10-15 minute; se dizolva faina in putina apa si se adauga peste intreaga compozitie. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se adauga suc de lamaie.
Se serveste cald.