Ingrediente: telina2 bucati, ceapa alba200 g, cartof dulce 500g, unt nesarat 6 linguri, supa de pui 1l, lapte 250 ml, marar verde 1 lingurita, smantana2 linguri.
Preparare: Frunzele de telina, ceapa si cartofii se spala si se toaca marunt, dupa care se lasa intr-o oala impreuna cu untul timp de 10 minute (sau pana cand acesta se topeste). Dupa ce untul s-a topit, ingredientele se amesteca intre ele iar apoi se adauga smantana, supa de pui (fierbinte) si mararul tocat si se amesteca in continuare pana ce supa devine omogena. Pentru ca ingredientele sa se omogenizeze mai bine se poate folosi un blender.
Supa obtinuta se da prin strecuratoare si se pune intr-o alta oala, insa inainte de a face acest pas se poate adauga putin lapte pentru a o subtia. Se lasa pe foc pana da in clocot, nu inainte de a se adauga sare, piper si patrunjel ras.
Inainte de a fi servita se vor pune doua linguri de smantana dupa care se va pune supa peste si se amesteca pentru omogenizare.