Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7786 lei
1 USD = 4.3095 lei


Număr accesări
Astăzi:
13676
De la 07 Ianuarie 2003
73284543

Reţeta zilei: Supă de coadă de vită

  • 19 January 2016, 23:00
Ingrediente: 1 kg coada de vita, 4 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 120 gr radacina telina. 1/2 lingura piper negru boabe. 2 varfuri cutit ucsoara macinata, 4 cuisoare, 2 lingurite sare, piper negru macinat, patrunjel verde tocat.
Preparare: Se taie coada de vita bucati (treceti cu degetul peste ea si unde simtit adancituri moi acolo se poate taia usor cu cutitul). Se aseaza bucatile intr-o tava si se dau la cuptor, la 240C timp de 45 minute, pana se rumenesc frumos. Astfel supa va avea un gust mai intens si o culoare mai inchisa (maronie).
- acest ps poate fi facut si mai rapid, prin prajirea bucatilor de coada in putin ulei pana se rumenesc peste tot (cam 3-4 minute / parte).
- se poate sari peste acest pas, dar supa nu va avea aceeasi culoare si gustul va fi mai discret; in acest caz carnea se acopera cu apa clocotita si se lasa sa stea 10 minute, apoi se spala; se continua cu pasul 2
Se toarna tot continutul tavii (coada si sucul lasat) intr-o oala. Se adauga 3.5 l de apa rece. Se aduce la fierbere si se da focul la mic, astfel incat supa sa bolboroseasca doar usor. Se pune capacul usor intredeschis si se fierbe timp de 2 ore. In prima jumatate de ora supa va face foarte putina spuma care trebuie adunata si aruncata.
Dupa 2 ore carnea e fiarta, dar inca nu se desface usor de pe os. Adaugati legumele curatate si taiate bucati mai marisoare. Ceapa se lasa intreaga si se inteapa cu cele 4 cuisoare. Se adauga si sarea, piperul boabe si nucsoara.
Se lasa la fiert, la fel ca pana acum la foc mic cat doar sa bolboroseasca (cu capacul pus de tot daca vi s epare ca a scazut prea mult pana acum) inca 1 ora. Dupa acest timp carnea trebuie sa fie moale incat daca o trageti cu furculita vine usor de pe os.
Strecurati supa prin tifon (3-4 straturi). Asezati carnea si si parte din legume inapoi in supa.
Separat, intr-o oala cu multa apa si sare se fierbe fidea (cam 5 minute cea de casa; sau dupa instructiunile de pe pachet cea cumparata). Se scurge si se adauga in supa. Eu fierb fidea doar cand servesc supa (cca 25 gr /portie). Se serveste supa calda, presarata cu piper negru proaspat macinat si patrunjel verde tocat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


CSAT nu are instrumente pentru a verifica 23.000 de magistrati
Am anumite dubii asupra acestei proceduri
Incendiu cu victimă la Săveni
Modificare legislativă privind controlul calității tezelor de doctorat
Actele normative adoptate în şedinţa Guvernului României din 19 ianuarie
Cum vor fi acordate tichetele sociale în cadrul programului ”Fiecare Copil în Grădiniță”
Modificări în reglementarea asistenței de care pot beneficia în România solicitanții de azil
Românii din străinătate vor putea obține mai rapid certificatele de cazier judiciar
Vizita oficială a premierului Dacian Cioloș la Paris
Austria vrea sa se faca mai putin "atractiva" pentru imigranti
Un ministru german o avertizeaza pe Angela Merkel
Germania va trebui sa isi inchida, in curand, granitele
Horoscopul zilei de 20.01.2016
Bancul zilei: Şi parlamentarul e bun la ceva
Un bun stimulent al vietii sexuale masculine
Premierul Cioloş nu intră în jocul politic al liberalilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă