Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2809
De la 07 Ianuarie 2003
122888458

Reţeta zilei: Tocaniţă ungurească Porkolt

  • 18 January 2016, 23:00
Ingrediente: 800 gr ceafa de vita/manzat, 1 ceapa mare (cca 200 gr), 20 gr boia dulce, 1 lingurita boia iute, 1 lingurita rasa chimen macinat, 1 ardei verde (lung si ascutit), 1 rosie mica bine coapta (poate fi din conserva),sare, piper,-2 linguri untura.
Preparare: Se incinge 1 lingura buna de untura intr-un tuci. Se adauga in transe carnea taiata cuburi mai marisoare. Nu inghesuiti carnea in tuci ca sa reusiti sa o rumeniti usor. Lasati bucatile sa se rumeneasca un pic pe prima parte, apoi le intoarceti sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Pe masura ce rumeniti carnea scoateti-o pe o farfurie.
In grasimea ramasa adaugati ceapa tocata marunt si dati focul la mic. Mai adaugati putina untura daca nu e suficienta. Caliti ceapa, amestecand din cand in cand pana e foarte moale, dar fara a o lasa sa se rumeneasca (cca 20-25 minute). Trageti oala de pe foc si adaugati boiaua si chimenul. Amestecati bine timp de 1 minut. Boiaua trebuie sa se dizolve in grasime si sa se prajeasca dar numai un pic, cat sa i se intensifice gustul. Aveti grija sa nu o ardeti. Puneti tuciul iar pe foc. Adaugati carnea si amestecati bine, pana carnea e acoperita de boia.
Condimentati cu sare si piper negru. Adaugati apa doar cat sa cuprinda carnea (cca 500 ml). Aduceti continutul oalei la fierbere. Puneti capacul pe tuci. Introduceti tuciul in cuptor, la 150C. Fierbeti timp de 2 ore. Dupa acest timp gustati sosul si mai adaugati chimen sau boia iute daca doriti sau sare daca e nevoie. Verificati carnea, trebuie sa fie moale, furculita sa intre usor in ea. Daca nu e, o veti mai lasa la cuptor cu capac.
Cand carnea e moale, luati capacul. Adaugati ardeiul taiat in doua pe lungime si curatat impreuna cu rosia strivita. Puneti oala iar la cuptor, fara capac si lasati tocanita sa scada timp de 1 ora.
Serviti tocanita cu galuscute de faina si 1 lingura de smantana sau piure de cartofi si muraturi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Când rechinul ţine locul peştişorului de aur
Horoscopul zilei de 19.01.2016
Premierul Japoniei doreste o reconciliere a G7 cu Rusia
Cotatia petrolului la un nou minim. A coborat sub 28 de dolari
Victoria Nuland a discutat la Ministerul de Externe despre situatia din Moldova
PNL vrea debarcarea lui Tariceanu de la conducerea Senatului
Informare meteo de ger: Temperaturi de pana la -20 de grade
Klaus Iohannis, la intalnirea cu Victoria Nuland: Unele lucruri s-au schimbat in bine, altele mai putin
PNL ii va solicita lui Ciolos o OU pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin
Romania a cumparat armament antitanc de 110 milioane de euro de la un consortiu germano-israelian
Persoane fără adăpost ajutate de autorităţi
Locuinţe distruse din cauza neglijenţei
Botoşani: Când preşedintele Asociaţiei de proprietari nu cunoaşte legea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog