Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
10128
De la 07 Ianuarie 2003
81826524

Reţeta zilei: Vinete la grătar

  • 11 June 2015, 23:00
Ingrediente: 1 kg vinete mici (6 bucati), 100 ml ulei masline (sau floarea soarelui; pentru uns), 6 frunze mari de busuioc, sare, piper.
Dressing: 3-4 catei usturoi, 120 ml ulei masline, 3 linguri suc de lamaie, 1/2 lingura otet de vin alb, 4 fire patrunjel, 1 varf bun lingurita chimion macinat (cumin). Preparare : Taiem vinetele felii subtiri de cca 0.5 cm.
Presaram sare pe ambele parti ale feliilor si le asezam pe servetele de bucatarie. Le acoperim cu alt strat de servetele de bucatarie si le lasam cca 20 minute sa se scurga de apa. Acest pas se face de obicei si pentru a elimina gustul amar al vinetelor, dar daca vinetele sunt bine alese (proaspete) ele nu trebuie sa aiba acel gust!
Cat timp stau vinetele preparam dressingul: Amestecam uleiul cu sucul de lamaie si otetul. Punem usturoiul cu putina sare mare intr-un mojar. Il strivim bine pana devine pasta. Incepem sa adaugam cate o lingura de ulei peste usturoi, amestecand continuu ca la maioneza. Facem acest lucru pana maioneza de usturoi se "leaga" (pana puneti cam jumatate din cantitatea de ulei). Apoi se toarna uleiul mai rapid pentru a obtine un dressing mai lichid. Adaugati patrunjelul tocat fff fin si chimionul.
Ungem feliile de vinete pe ambele parti cu ulei cu gust neutru (de masline sau floarea soarelui) folosind o pensula.
Incingem tigaia grill la foc mare pentru 5 minute. Dam focul aproape la mic si incepem sa prajim vinetele, cate 5 minute pe fiecare parte.
Scoateti feliile de vinete de pe grill folosind un cleste. Fiecare felie fierbinte o treceti rapid (altfel vor absorbi prea mult ulei) prin dressing. Le asezati intr-o farfurie in straturi. Pe fiecare strat presarati putin piper si busuioc taiat fideluta. Cand sunt gata toate vinetele, lasati-le sa stea la temp. camerei 1 ora. Apoi se pot consuma. Ce ramane se pastreaza la frigider, insa inainte de servire se aduc iar la temp. camerei. Sunt bune simple cu paine proaspata, presarate cu branza feta si o salata de rosii sau in sandwichuri.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Inca un PSD-ist trece la PNL. Marian Avram, deputat de Tulcea
Cum s-a intins reteaua "baietilor destepti" ai premierului Ponta la Transelectrica si Hidroelectrica
Fonduri UE: Ce cheltuieli pot fi facute din bani europeni 2014-2020
"Pamflet" adresat lui Radu Banciu, pe blogul lui Adrian Nastase:
De patru ani ma jignesti in fiecare seara, ba, jigodie. Ma acuzi ca am furat. Ce-am furat, ba? I-am furat bideul lu' maica-ta?
Demisie cu repetiţie calculată la rece
Ioan Rotundu
Vladimir Putin: Rusia si Italia vor construi impreuna elicoptere de mare tonaj pentru exploatarea resurselor naturale
Scrisoarea ambasadorului Poloniei catre presedintele ICR
Am rugamintea ca reprezentantii ICR sa nu mai folosesca argumente care sa-mi puna tara intr-o lumina nefavorabila si falsa
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Probleme la pat
Un comunicat ticălos ca şi autorii lui
Ioan Rotundu
Botoşani: Un prim lot de contrabandişti cu ţigări a fost condamnat definitiv
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă