Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3578
De la 07 Ianuarie 2003
85191234

Reţeta zilei: Zacuscă de gogoşari/ardei kapia

  • 26 November 2015, 23:00
Ingrediente: 4 kg gogosari/ardei kapia sau combinat, 1 kg ceapa, 2 kg rosii sau 1 litru bulion, 0,5 l ulei, 1 plic pikant fix dulce/iute, cativa peperoni rosii (optional), 5-6 foi de dafin, 2 linguri sare, 250 g zahar, cimbru, piper, maghiran dupa gust.
Mod de preparare: Zacusca se poate face si fara vinete, doar din gogosari/ardei, ceapa si rosii. Este tot atat de buna si poate fi folosita chiar si la gatit, in loc de ketchup.
Gogosarii se curata de cotoare si seminte si se taie bucati. Ardeii kapia se coc la foc iute, apoi se curata de pielite, cotoare si seminte. Cine doreste poate sa-i toace, ca si pe gogosari, fara sa-i coaca. Rosiile se curata de pielite si se taie in bucati. Ceapa se curata si se taie bucati mari. Puneti la prajit in ulei bucatile de gogosari (si ardei �" daca nu-i coaceti) impreuna cu ceapa taiata. Dupa 15 minute, timp in care amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda, adaugati ardeii copti (daca este cazul) si rosiile (sau bulionul). Lasati sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, inca 15 minute.
Lasati sa se racoreasca cel putin o ora, apoi mixati cu un blender de mana compozitia si adaugati zahar, cimbru, pikant fix, frunze de dafin, maghiran, sare �" daca mai trebuie, peperoni tocati marunt sau boia iute �" dupa gust, mixati din nou cu condimentele si lasati sa fiarba totul, la foc mic, amestecand din cand in cand, inca 15-20 minute.
Intre timp pregatiti borcanele (cele mai indicate sunt pana in 330 g), intr-o cratita cu putina apa pe fund, eventual pe un prosop de bucatarie, pusa la incins la foc mic. Cand s-au incins borcanele, umpleti-le cat mai bine cu zacusca, apoi strangeti bine capacele si dati-le la cuibul de perne pentru sterilizat, pana a doua zi. Cand s-a racit, duceti zacusca la camara si folositi-o cand aveti nevoie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Noi dovezi privind abuzurile celor de la.ON
Abuzuri plătite cu mulţi bani publici şi privaţi
"Baronul despagubirilor", Mihai Rotaru, adus la DNA
Inca o condamnare la inchisoare, in prima instanta, pentru fostul lider sindical Liviu Luca
Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus cu mandat la DNA,
dupa ce a fost ridicat de pe aeroport
Avere distrusă de un coş de fum deteriorat
Reactia Guvernului la acuzatiile aduse ministrului Toba:
Daca verdictul va fi de plagiat, nu exista decat o solutie
Vicepresedintele Irakului despre criza ruso-turca: Turcia risca sa duca lumea intr-un nou razboi
Tribunal olandez: Drepturile imigrantilor la adapost si mancare nu sunt neconditionate
Erdogan provoaca Rusia sa dovedeasca acuzatiile ca Turcia cumpara petrol de la jihadistii Statului Islamic
Turcia nu are de ce sa isi ceara scuze in fata Rusiei, afirma diplomatia turca
Horoscopul zilei de 27.11.2015
Bancul zilei: Ghinionul motociclistului
Cum se fura legal. O marturie din interiorul sistemului
Botoşani/Flămânzi: Apocalipsă canină în centrul civic al oraşului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă