Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7768
De la 07 Ianuarie 2003
87399602

Reţeta zilei: Zacuscă gustoasă de vinete cu gogoşari copţi, ca pe Târnave

  • 28 October 2015, 23:00
Ingrediente: 10 kg vinete, 6 kg de gogosari, 1,5 kg ceapa, 700 ml ulei, 1 l bulion, sare, piper boabe, foi de dafin.
Mod de preparare: De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult sa prepar zacusca cu gogosari copti, este mai gustoasa. Cu o seara inainte de preparare, scot din congelator gogosarii si vinetele. Tot acum spal borcanele si le sterilizez in cuptorul preincalzit vreme de 20-30 minute.
Pasul urmator: se curata ceapa, se spala se da prin masina de carne, sau se razuieste pe razatoarea cu gauri mari daca rezista ochii la piscaturile ei. O alta varianta este sa zdrobiti ceapa cu blenderul, asa cum am procedat eu anul acesta. Intro oala, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa si paziti mereu oala sa nu ardeti ceapa.
Fierbeti ceapa in ulei, la foc mic, cu rabdare cam 1 ora. Acum e momentul sa adaugati gogosarii dati prin masina sau zdrobiti cu blenderul, fierbeti ingredientele inca 1 ora, adaugati bulionul si vinetele, potriviti de sare, puneti piperul si dafinul. Continuati fierberea inca 1 ora, fara sa va pierdeti rabdarea si cu gandul la zacusca, amestecand des sa nu se arda.
Acum, dupa cea de-a treia ora de rabdare, zarzavatul trebuie sa fie fiert in intregime, stingem focul si turnam zacusca in borcane. Ceva timp pierdeti si aici, aveti nevoie de alte 30 minute de rabdare. Eu am folosit borcane cu capace, nu sunt prea scumpe si prezinta siguranta pt conserve, acestea nu scad, chiar daca aveti o camara mai calda asa cum e la mine.
Daca ati ajuns in aceasta faza, nu mai aveti nevoie decat de alte 30 minute de rabdare( ultimele la aceasta reteta), doar pt a aseza borcanele cu zacusca in tava aragazului peste o carpa, puneti in tava cateva cani de apa calda pt ca borcanele sunt calde, apoi dati tava la cupor pt o jumatate de ora de rabdare.
Daca acestea s-au scurs, sunteti o invingatoare! V-ati ales cu vreo 20-23 de borcane de zacusca pt iarna si ati scapat pana anul viitor, daca va calcati promisiunea si totusi faceti din nou zacusca.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PNL, prima reactie la cazul Udrea: acuzatii la adresa PSD
Votul in cazul Udrea duce la o premiera in Justitie
Procurorii pot retine pe cineva fara sa poata merge apoi la arestare
Deputatii au salvat-o pe Elena Udrea de la arest preventiv
au incuviintat doar retinerea si urmarirea penala. Votul a fost controversat, bilele au fost incurcate "cu buna stiinta" de cativa deputati
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Modelul economic de succes pentru o tara - exporturi sofisticate si surplus de cont curent
Cauciucuri „umflate” cu ţigări de contrabandă
Focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări
Gabriel Oprea, intrebat daca masina sa a avut 1.500 de misiuni de urgenta de la inceputul anului
Tot timpul pentru a-mi face datoria
Rusia a testat o racheta intercontinentala: "A fost un succes total"
Horoscopul zilei de 29.10.2015
Bancul zilei: Concurenţa de piaţă
Inscaunatii. Cum a inceput Romania, pe nesimtite, sa fie tot mai putin o democratie
Patriarhia: Cerem MAI masina la delegatii oficiale
Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti: Nu cerem masina nici la vizite de la Vatican
Botoşani: La Ţurcanu, năravul din fire poate avea lecuire
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă